Batı ahlakı "EGOIZM" temeline dayanıyor. "Herkes kendi çıkarını düşünür ise dolaylı olarak toplumun çıkarı da korunmuş olur" felsefesi, egoizm kültürünü destekleniyor. Bu nedenle Batı toplumları egoisttir.
Biz Türklerin genel ahlakı "vatan, millet ve devletin egemenliğini korumak ve kollamak" temeli üzerinde inşa edilmiştir. Bu durum, göçer ve savaşan toplum olmamızdan kaynaklanıyor. Devlet ve vatan için ölmeyi göze alan bu milleti, ekonomik çıkar ile etkilemek mümkün olamıyor.
Batı devletleri "egoizm" merkezinden hareket ederek, uluslararası siyasi politika uygular. Vatandaşı ekonomik olarak zor duruma bıraktığı takdirde, devleti de zor duruma bırakacağını zanneder. Türkleri tanımadığı için her seferinde yanıldı ve yanılmaya devam ediyor.
1974 Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle uygulanan ambargo, bizi uçak lastiği üreten ülkeler sınıfına soktu. 1984 yılında PKK'ya karşı NATO silahını kullandık. Batı "benim sana verdiğim silahları amacı dışında kullanamazsın" diye tehdit etti. Şimdilerde silah ihraç ediyoruz. IHA adındaki insansız hava aracını vermedi, dünyada IHA üreten beş devletin arasına girdik. Yakında vermedikleri F 35 uçaklarının daha iyisini üreteceğimizden şüphem yok.
Kurları artırıp, halkı ekonomik zorluğa sokarak, yöneticileri de zor durumda bırakacağını düşünen Amerika bir kere daha yanıldı. Amerikan politikaları nedeniyle, Türk Milleti adeta kenetlendi. Amerikan mallarına boykot ediyor. Cebindeki doları bozduruyor. Yöneticilerini sevmese dahi devletine sahip çıkıyor.
Ruslar da bize benzer. Batı Rus Lider Putin'i zor duruma bırakmak amacıyla Rus Sermaye Piyasasından önemli miktarda para çekmiş ve Ruble yüzde 50 den daha çok değer kaybetmişti. Buna rağmen Ruslar, Putin etrafında kenetlendiler.
Ekonomik yaptırımlar ile Türkleri ve Rusları dize getirmek mümkün değil. Ancak, Ruslara ve Türklere ekonomik yaptırım uygulayan Batı, iki ülkenin bir araya gelmesini kolaylaştırıyor. 
Batı ahlakı, kendi penceresinden bakarak uyguladığı politikalar ile amacına ulaşamaz. Batı'nın Türkiye'yi kazanması dışlama ve zorlama ile değil "çıkar birliğini koruma" ile mümkündür.
Türk Milleti, meselenin yabancılar tarafından yaratıldığını inanmaya hazır bekler. Yöneticilerin ikna edici sözleri anında kabul görür. Zira Batının her koşulda, Türkler hakkındaki negatif tavrı genetik koduna kaydolmuştur.
Ruslara ve Türklere karşı Batı'nın tutumu iki ülkeyi birbirine yaklaştırıyor. "Düşmanımın düşmanı dostumdur" kuralı işliyor. Rus ve Türk ekonomileri, yeni bir ekonomik entegrasyona hazırlanıyor.
Türkiye Batı'dan hızla uzaklaşıyor.