Çambaşı 1850 metre yüksekliğinde bir yayla; ve Altınordu’dan 52 km’dir. Yaylanın şimdiki hali ile görünümü; zaman içinde yavaş yavaş altyapı sorunları çözüldükçe; çok da iyi duruma gidiyor. Güzel bir dinlenme ve tatil yeri olarak ortaya çıkıyor.
Çambaşı yolunda; dört beş yıl önce daha iyileştirmek için yeni yapım başladı; ve bazı bölümlerde virajları azaltmak; standartları yükseltmek için; haliyle küçük güzergah değişikliklerine gidildi; görünen o ki çok da güzel olacak.  Ancak bir makine birkaç kamyonla bu yol nasıl bitecek; belli değil.  Turnalık Çambaşı arasında yapılan 4 – 5 km’lik bölüm iyide olmuş ama geri kalan kısımlar toz, toprak; Çambaşı’ndan çıkışta önünüzde bir araç gidiyorsa; tozun içinde kaldınız demektir. Kabadüz’den Melet’e kadar olan yol bölümünde;   yol altyapıları biraz yapılmış ama; bu bölgede çalışma hiç yok. Bu şekliyle bu yol nasıl, ne zaman biter. Melet üzerinde sadece köprü yapılmış; geri kalan çalışmalar durmuş vaziyette.
Şu anda turizm mevsimi içindeyiz; ramazan ayı bitiyor ve önümüz Bayram; sonrasında 24 Haziran günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi var. Haliyle seçimlerden sonra Çambaşı çok ziyaretçi talebi içinde olacaktır. En azından yolun hızla ilerlemesi; gelecek yıllarda bitmesini sağlayacaktır. 
Çambaşı Karagöl arasının da;  asfalt programına alınıp yapılması çok olumlu olacaktır. Karagöl Giresun İli sınırları içinde olup; krater Gölüdür ve yedi adet Krater Gölü’nden oluşmaktadır. Bu yol Yaylaların birleştirilmesi programı çerçevesinde yapılabilir; kaynağı da Dokap’tan sağlanabilir. Krater Gölleri çok,  yerli ve yabancı turist çekebilir.