Dolar kağıt para özelliğini taşıyor. Kağıt para özelliğini taşıyan ve değeri sık değişen bir paranın "uluslararası geçerliliği" tartışılıyor. Doları basan bankerler güç durumda.
FED'in sahibi olan 8 banker ailesi, doları kurtarmak için dört farklı politika uygular.
-Birincisi, dolara verilen faizi yükseltmek. 
-Ikincisi tedavülde bulunan dolar miktarını azaltmak. 
-Üçüncüsü, petrolün uluslararası ticaretini dolar ile yaptırmak. 
-Dördüncüsü ise savaş çıkarmaktır.
Son dönemde, FED faizleri artırıyor. Faiz artışına rağmen, dolar beklenen ölçüde değer kazanamadı.
Geçen yıl başından beri, dolar miktarını azaltma politikası uygulanıyor. Her ay, piyasadan 10 milyar dolar toplayıp yaktılar. Yetmedi 30 milyar dolara çıkardılar. Yetmedi, bir trilyon dolar toplayıp yakacaklarını ilan ettiler.
Neden bu kadar çok doları toplayıp yakıyorlar?
Nedeni, MV=PQ olarak bilinen Fisher Formülüne dayanıyor. Bu formülde M=Para miktarını, V=Paranın dönüşüm hızını, P=Fiyatları, Q=Mal ve Hizmetleri ifade ediyor.
Paranın dönüşüm hızı değişmiyor. Para miktarındaki artış, formülün sağ tarafındaki fiyatları artırıyor. Zira mal ve hizmet üretimi kolay artmıyor. Fiyat artışı enflasyon olduğuna göre, FED doları değerli kılmak için piyasadan doları toplayıp yakıyor. Miktarını azaltıyor.
Çin Halk Bankası Başkanı "ulusal paraların (doların), ulusal para politikası ile etkileniyor olmasını" gerekçe göstererek, dolar yerine, SDR lerin (Özel Çekme Hakları adındaki paranın) geliştirilerek "yeni bir uluslararası para yaratılmasını" teklif etti.
Doları basan 8 banker ailesi "Çin'in teklifini" önemsemez göründü. Fakat tehlikenin farkındalar. Dolar her an çökebilir. Bu nedenle, Çin'in sesini kesmek için parası Renminbi'yi 1.10.2016 ayında, IMF parası SDR lere dahil ettiler.
Ancak, Çin bununla yetinmedi, altına bağlı Yuan ile "petrol kontratlarını" Şangay Borsasına kota etti. Bu kontratları Venezüela ve Çin satın aldı. Bankerler Çin'e bir şey diyemiyor. Hırslarını, Venezüeladan alıyor. İranı hedef tahtasına oturtuyor.
Bankerler bir trilyon dolar yakarak, dolara değer kazandıramaz ise, ufukta "Savaş" görünüyor. Komplo teorisyenleri, gerçekleşmesi muhtemel savaşı kazanması için, Amerika'nın Türkiye'ye ihtiyaç duyduğunu yazıyor.
Gücünü yitiren Dolar yüzünden, uluslararası dengeler yeniden kuruluyor.