Daha çok Demokrasi getireceğiz diye, Arap Baharı adı verilen eylemlerden Tunus’tan,  Libya’dan,  Mısır’dan, Irak’tan, Suriye’den  sonra Yanlış  dış politikalar nedeniyle Dünyanın gözü Türkiye’ye  çevrilmiş durumda.  Bir ülkenin sınırları çevresi içinde  bir tane dostu olmaz mı.
       Herkes bunları görüyor da bir tek  hükümet neden görmek istemedi acaba. Büyük Ortadoğu projesi içerisinde sınırları değişecek denilen islam  ülkeleri arasında Türkiye’de olduğunu herkes biliyor. 
      Bugün Güneydoğunun yaklaşık 13 – 14 ilçesinde resmen savaş var.  Diyarbakır Sur ’da,  Nusaybin’de, Dargeçit’te Silopi’de Cizre’de vs.  buralarda çok ciddi çatışmalar var.  Peki  bu hale nasıl geldik, neden önlem almadık. Bu terör örgütü dağlarda ayrı, şehirlerde ayrı ayrı  örgütlenirken,  tuzaklar kurarken  Türk ordusu, Türk polisi nerelerdeydi  Bu kadar mı?  politika  hırsı olur.  Şu anda  çözüm sürecinin neresindeyiz. Bu gün Güneydoğuda okullar  yakılıyor. Halk,  öğretmenler göçe zorlanıyor. Bu göçler bu işin planlaması olduğunu herkes  biliyor. Kobani’de örnekleri  var. Boşalan yerlere,  başkaların  hemen doldurulduğunu öğreniyoruz.  Bölgedeki Belediyelerin iş makinaları  hendekler kazıyordu, bu işleri  gizli  saklı yapmıyordu,  Neden  Müdahale etmedik. O bölgenin oyunu almak için değirmiydi göz yummaya, üstelik  niyetler  ortada iken, Bu gün mücadele edilmeye çalışılıyor.  Bu güne  kadar  neredeydiniz. Bu bölgede yaşayanların can,  mal güvenliğini  neden sağlamadınız.
            Bu bölgede kurulan silahlı  örgüt (PKK.) 
Halk  cahil dedi, Devlet öğretmen gönderdiğinde  öğretmeni  öldürüyor
Hastalara  Doktor Gidiyor, Doktoru  öldürüyor
Yol yapımı için  iş makinaları gönderiliyor, makinaları yapılan okulları  yakıyor
Bölge Halkının çoğunluğunu ele geçirmek içi, hızla çoğalıyor, doğan çocuklara çocuk parası istiyor,  Devlet  baksın diyor.
Elektirik parası  ödemiyor, elektriği kacak  kullanıyor, suçsuz  sivilleri bombalıyor.  Askere polise pusu  kuruyor.  Yapılan  her şey Oy almak, iktidara tekrar gelmek ve bu kadar şehit vermeye değermiydi. Yapılanlar  ortada iken  siz hiç mi bunlardan ders çıkarmadınız.  Niyetlerini  anlamadınız.  Artık  herşey net olarak  ortada. İnatla Türk  Milleti  bu  ülkeyi sizlere böldürtmeyecektir. Yeniden  Kardeşçe sine  yaşamayı  öğreneceğiz.