TÜİK, Kırıkkale dahil 81 ilin yer aldığı genç ve yaşlılara göre nüfus dağılımı haritasını yayımladı. Yayımlanan haritaya göre Türkiye nüfusunun yüzde 15,2’sini genç nüfusun oluşturduğu görüldü. Türkiye’nin en genç şehri ise nüfusunun yüzde 22’si gençlerden oluşan Hakkari oldu. Hakkari’nin hemen ardından ise yüzde 21,7 oranla Şırnak ve yüzde 21,1 oranla Siirt geldi.

Ordu, en yaşlı iller arasında

Türkiye’nin en yaşlı ili unvanını ise iki il paylaştı. Yüzde 12,3’lük genç oranı ile Muğla ve Balıkesir Türkiye’nin en yaşlı illeri oldu. Bu iki ilin hemen ardından ise yüzde 12,7’lik genç oranı ile Ordu yer aldı.

Ordu'nun yaşlı nüfus oranındaki artış, dikkat çeken bir unsur oldu. 2012 yılında Ordu'da 65 yaş ve üzeri nüfusun toplam nüfusa oranı %19,1 iken,2022 yılında  bu oran  %23,9'a yükseldi. 

Türkiye'nin demografik yapısında değişim

Türkiye'nin demografik yapısında önemli değişiklikler yaşanıyor. Genç nüfus oranı azalırken, yaşlı nüfus oranı artıyor. Bu durum, iş gücü piyasası, eğitim sistemi, sağlık sistemi ve sosyal güvenlik gibi alanlarda sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, bu alanlarda gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

2023'te Türkiye ve Dünyada Neler Yaşandı? 2023'te Türkiye ve Dünyada Neler Yaşandı?

Editör: Zeynep Telci