Zalimin karşısında mazlum olmayalım.
Yanağımıza atılan her şamar karşılığında diğer yanağımızı dönmeyelim.
Kıçımıza atılan tekmelerin ardından kaçmayalım.
Sus ve dinle öğretisini bizlere "ezber" diye belletenlerin sözlerine kanmayalım.
Nereden gelirse gelsin ama biz o gelen tehlikeyi daha önceden sezelim.
Üç maymun oyunu artık son bulsun .
Bir gün sıra sana gelecek ise,şimdiden gelsin.
Bu defa bir Ata sözümüze kulak verelim.
"Erken evlenen döl alır,erken yola çıkan yol alır."
Şimdi tam zamanı diyelim..!
Son yıllarda yaşanılan bir çok olumsuzluğa ses çıkartmadık.
Son yıllarda yapılan bir çok güzelliğe alkış tutmadık.
Son yıllar birilerimiz için "Canları çıksın", "Allah belalarını versin","Onlar var ya(!)" denilerek dışlatıldı,bazen yuhlatıldı,bazen itildiler,ötekileştirildiler,bazen "B..k sineği "yerine dahi konulmadılar.
Ama ,bu gün o gün değil.
Bizim toplum anlayışımız bir yerde tüm bildiklerini,belleklerini,ezberlerini,inat ve inançlarını bozar,siler ve tek nokta da birleşir...
ALLAH...
Tarihimiz-Ecdadımız ile övünür ve övünmeliyiz.Ecdad bizim kendimiz,geleceğimizin ışığı,yaşam denilen arenadaki tek teselli kaynağımızdır.
Herkesin bir bildiği olmalı.
Her insanın bir değeri,bir künyesi bulunmalı.Kimlik bilgilerinin sağlam,inandırıcı ve geliştirici olunması sağlanılmalı.
Hiç bir insan yapmadıklarından sorumlu olmamalı.
Hiç bir şahıs ve kurum yaptıklarım yanımda kar kalır anlayışına sahip olmamalı ve tek yol-yolculuk ;Hukuk olmalı.
Evrensel değerler denilen değerin en başında ;Yaşam hakkı olduğuna inanılarak ve bu yaşam hakkının soyut olmadan,havada su dövülmeden sahiplenilmeli.
işte bu gün tüm zorlukların başının tomurcuklandığı,kızarmaya başladığı,acı reçete ve ilaçların bedenimize "kemotrepi" olarak enjekte edilmeye çalışıldığı güne geliniyor.
Siyasi düşünceler,düşler Ekonomik düşler ile birlikte ve önceliğinin yaşam olmadan yürütüldüğü alanlarda sızlanma,dışlanma yaşanılabilir.Bu gün o günlerden gelinerek,son virajlar geçilmeye çalışılıyor.
Kaptan ve ekip yanlış güzergah tercih etmiş olabilir,ya da kısa ve acilen varılması gereken yer denilerek sizleri inanmadığınız,bilmediğiniz güzergahlardan taşımaya çalışmış olabilir.Hava ve coğrafik yapının içinden geçerken çamura saplanmış olabilirsiniz de,işte bu gün o gün değil..!
Bu gün Susma sustukça sıra sana gelecek dediğiniz ve sizleri yok saymaya çalışan,dışlayan ve ellerini oğuşturmak suretiyle "İşte" sonları geliyor sevincine yaklaşan anlayışa karşı Milli direniş,şahlanış ve en güzel bildiğiniz "Emece" usulunı yaşama taşıma günüdür.
Öyle ise,SUSMAK İHANETTİR,VATAN HAİNLİĞİDİR.
5 Aralık kadınlarımıza verilen seçme-seçilme hakkının günü olduğu kadar Milli olgunluğun direniş günüdür.
Saygılar ve sevgilerimizle...