Dikkat ediniz, nerede bir kargaşa var, orda Amerika bulunuyor. Uluslararası toplumun eleştirileri nedeniyle, Amerika sorunlu yerlerde vekalet yöntemiyle kargaşa yaratıyor. Doğrudan ya da dolaylı olarak dünyadaki huzursuzlukların temelinde Amerika var.
Neden?
İki önemli nedeni var. Birincisi, silah sanayini canlı tutmak. İkincisi ise, rezervlerin artmasını sağlamaktır. İnceleyelim;

1. Uluslararası ticarette, en kolay silah satılıyor. Öyle silahlar var ki, kilosu altından daha değerli. Demir altın fiyatına satılıyor. Kargaşa ve düşmanlık olduğu zaman, ülkeler savunma ihtiyacına ağırlık veriyor. Her şeyden önce güvenlik prensibi nedeniyle, aç kalınıyor ama silahsız kalınamıyor.

Sadece Amerika değil. Diğer silah satan ülkeler de kargaşaya dahil oluyor. Rusya, Fransa ve İngiltere her türlü kargaşa bölgelerinde varlar. Amaçları, ortalığı karıştırmak ve silah satmak.

Silah tacirleri olduğu sürece, ülkelere ve insanlara huzur yok.

2. Amerika, uluslararası hiç bir sorunu çözmüyor. Aksine yeni sorunlar yaratıyor. Amerikanın dış politikası ''KONTROLLÜ KARGAŞA'' prensibine dayanıyor. Kontrollü kargaşa yaratmak amacıyla, her yolu deniyor. Zarar görenin, müttefik olmasını önemsemiyor.

Kargaşa olduğu zaman, ülkeler daha çok REZERV PARA tutuyor. Ne olur ne olmaz diye, merkez bankaları rezervlerini dolara dönüyor. Dolar rezervi artıyor. Artan her birim dolar rezervi, bankerlere para kazandırıyor.

Sadece merkez bankaları değil. Kargaşa yaşayan ülke vatandaşları da tasarrufunu dolar olarak tutuyor. İster şahıs, ister kurum olsun, kasasındaki doların karşılığını, içinde bulunduğu ekonomi ödemiştir. Mal ve hizmet ile ödeme yetmemiş ise mutlaka dışarıdan borç alınmıştır. Uluslararasında borcu verenin, bankerler olduğu biliniyor.

Toplumun yabancı para stoku arttığı zaman, kazanan bankerler oluyor. Zira bankerler, doları, kağıt ve mürekkep maliyetine basıyor.

Uluslararsı toplum, her zaman ve her yerde, satınalma gücünü sabitleyecek bir para yaratmadıkça, dünyaya huzur ve barış geleceğe benzemiyor.