Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tişörtü olan taraftarları stadyumuna almayan ve aynı zamanda Galatasaray ile Fenerbahçe takımlarına da maç öncesinde ısınma esnasında Mustafa Kemal Atatürk tişörtüne izin vermeyen Suudi Arabistan yetkililerinin bu kararı sonrasında iki takım maçı oynamadan Türkiye'ye dönüş yoluna başladı. 

galatasaray-fenerbahce

Suudi Arabistan yetkilileri tarafından Atatürk görseli taşıyan tişörtlerin giyilmesine izin verilmemesi üzerine Galatasaray ve Fenerbahçe Kulüpleri Türkiye'ye dönme kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu ile yapılan görüşmeler ardından geri dönüş uçakları hazırlanırken, Federasyon tarafından resmi internet sitesinde Süper Kupa haberi kaldırıldı. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin iptal edilmesi yurtdışı basınında da yer aldı.

livakovic-1

Foot Mercato: Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adının yazılı olduğu pankart ve posterlerin stadyuma alınmaması sonrası maç iptal edildi. Güvenlik görevlileri, Atatürk resminin bulunduğu her taraftarı tutuklayacak kadar ileri gitti.

Daily Mail: Türkiye'nin kurucusunun pankartları yasaklandı. Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmama kararı aldı.

GCijiR9XwAAxD62

Calciomercato: Eşi benzeri görülmemiş bir diplomatik kriz.

Daily Mirror: Suudi Arabistan makamları; Galatasaray ve Fenerbahçe'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ü onurlandırma isteğini reddettiği için Süper Kupa finali iptal edildi.

WhatsApp Image 2023-12-29 at 12.54.24 PM (1)

Marca: Türkiye Süper Kupası'nda skandal yaşandı.

AS: Suudi hükümetinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuna saygı duruşunda bulunulmasına izin vermemesi üzerine maça çıkmayı reddetti.

SAMET KARADAĞ