2023 yılında birçok film piyasaya sürüldü ve seyirciyle buluşturuldu. Bazı filmler eleştirmenlerden tam not alırken bazı filmler ise vizyonda kendine yer dahi bulamadı. Bu haberimizde ise IMDB tarafından belirlenen 2023 yılının en iyi filmleri yer alıyor. İşte en çok izlenen o 10 film…

1.OPPENHEIMER

Atom bombasının mucitlerinden J. Robert Oppenheimer'ın hayatının anlatıldığı nu tarihi biyografi filminde yönetmen koltuğunda Christopher Nolan oturuyor. Başrollerini Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon gibi isimlerin paylaştığı film duyurulmasından itibaren tartışmalara neden oldu. Japonya’da gösterime girmeyen film, ilk hafta Amerika’da 82,4 milyon dolar toplayarak bir ay boyunca IMDb'de birinciliği korudu ve 2023'te genel sıralamada 1 numara olmayı garantiledi. Film ayrıca IMDB Tüm Zamanların En İyi 250 Filmi listesinde yer alıyor.

2.BARBIE

Oppenheimer ile sürekli kıyaslanan, rakip olarak görülen Barbie, 2023 yılında en çok izlenen ikinci film ünvanını taşıyor. Margot Robbie’nin Barbie, Ryan Gosling’in Ken rolünde olduğu filmde her şey pembe veya tozpembe gibi gözükse de yönetmen Greta Gerwig’in anlatımıyla ataerkillik, güzellik algısı gibi birçok toplumsal soruna değiniliyor. Küresel gişede 1,44 milyar dolar hasılat elde eden Barbie birçok filmi geride bıraktı.

3. GALAKSİNİN KORUYUCULARI 3

Serinin üçüncü filmi olan Galaksinin Koruyucuları 3, Rocket’in hayatını kurtarmak için yeniden bir araya gelen Koruyucular'ın hikâyesini konu alıyor. Senaristliğini ve yönetmenliğini James Gunn’ın üstlendiği filmin başrollerinde ise Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista gibi isimler yer alıyor. Dünya çapında 845 milyon dolardan fazla hasılat elde eden film, 2023'ün en çok hasılat yapan dördüncü filmi unvanını taşıyor.

4. KÜÇÜK DENİZKIZI

Orijinal adıyla Little Mermaid yani Küçük Denizkızı filmi listeye dördüncü sıradan giriş yapıyor. Başrolün siyahi bir karakter olmasıyla ilk günden beri tartışmalara yol açan film, insan olmak isteyen küçük denizkızı Ariel’in hikâyesini konu alıyor. Yapımını Disney’in üstlendiği filmde başrolleri Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy gibi önemli isimler paylaşıyor. Dünya çapındaki gelir beklentilerini karşılamakta zorlansa da filme duyulan ilgi, filmi en çok izlenenler listesine sokmaya yetiyor.

5. JOHN WICK 4

Sinemaseverlerin ve özellikle Keanu Reeves hayranlarının merakla beklediği film, beklentileri karşılıyor. Büyük bir suç örgütünü yenmeye çalışırken yeni bir düşmanla yüzleşmek zorunda olan John Wick’in hikâyesinin konu edildiği filmin yönetmenliğini Chad Stahelski üstleniyor. Dünya çapında 440 milyon dolar hasılat elde eden film 2023 yılının en çok beğenilen dördüncü filmi olmaya hak kazanıyor.

6. SÜPER MARIO KARDEŞLER FİLMİ

80’ler ve 90’lar kuşağının aşina olduğu, dünya çapındaki en ünlü oyunlardan biri olan Mario’dan uyarlanan film, Brooklyn’li tesisatçılar Mario ve kardeşi Luigi'nin maceralarını anlatıyor. Universal yapımı film dünya çapında 1,36 milyar dolar hasılat elde ederek yılın en çok hasılat yapan ikinci filmi ve tüm zamanların en başarılı video oyunu uyarlaması oldu. Film 2023 yılında en çok izlenen animasyon filmi olma özelliğini taşırken, en çok beğenilen filmler arasında da 6. sırada yer alıyor.

7.FREDDY'NİN PİZZA DÜKKÂNINDA BEŞ GECE

Orijinal adıyla Five Nights at Freddy's, 2023'ün en çok hasılat yapan korku filmi olma özelliğini taşıyor. Başrollerinde Josh Hutcherson, Piper Rubio ve Elizabeth Lail’in aldığı filmin senaryo ve yönetmenliğini ise Emma Tammi üstleniyor. Gece vardiyasında çalışan bir güvenlik görevlisinin yaşadıklarını konu eden film, 2023’ün en sevilen yedinci filmi olmayı başarıyor.

8.ÖRÜMCEK-ADAM: ÖRÜMCEK-EVRENİNE GEÇİŞ

2018 yapımı Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde’nin devamı olan film, animasyon kategorisinde yer alıyor. Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılan ve özel güçler kazanan Miles Morales’in maceralarının anlatıldığı film, 2023’te en sevilen sekizinci film olurken yılın altıncı en yüksek hasılat yapan filmi de oluyor.

9.DOLUNAY KATİLLERİ

Dolunay Katilleri orijinal adıyla Killers of the Flower Moon, David Grann'ın gerçek olayları konu alan aynı adlı romanından uyarlandı. 1920’lerde Oklahoma’da yaşadıkları bölgede petrol çıkmasıyla tek tek öldürülen halkın davasının anlatıldığı filmin yönetmenliğini Martin Scorsese üstleniyor. Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Lily Gladstone’un başrolde olduğu film 2023’te en beğenilen filmler arasında yer alıyor.

10.FLAŞ

Bilim insanı olan Barry Allen fırtınalı bir gecede laboratuvarında çalışırken, düşen yıldırım Barry’nin beklenmedik bir şekilde süper güçler kazanmasını sağlar. Aksiyon, fantastik ve bilim kurgu türlerindeki film gişede beklenilen başarıyı sağlayamasa da IMDB kullanıcıları arasında en sevilen 10. film olmaya hak kazanıyor.

Özel Haber

Editör: Merve Tepecik