Dünyaca ünlü isimlerin bir araya geldiği 2024 Met gala konsepti nedir? İşte Met Gala 2024 kıyafetleri...

2024 Met gala konsepti nedir?

2024 Met Gala'nın teması "Uyuyan Güzeller: Modanın Yeniden Uyanışı" olarak belirlendi.

Bu tema, 17. yüzyıldan 21. yüzyıla kadar uzanan 400 yılı kapsayan ve Elsa Schiaparelli, Christian Dior, Hubert de Givenchy ve Yves Saint Laurent gibi ikonik tasarımcıların eserlerini içeren, daha önce hiç görülmemiş 250 kostümü sergiliyor.

Sergi, üç ana bölüme ayrılıyor: kara, deniz ve gökyüzü. Her bölüm, kullanılan doğal malzemeleri simgeliyor ve video animasyon, ışık yansıtma, ses tasarımı, yapay zeka ve CGI gibi teknolojileri kullanarak her parçanın etrafında bir anlayış bağlamı örmeyi amaçlıyor.

Etkinlik 6 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşti.

Met Gala 2024 kıyafetleri

Met Gala 2024'ün teması "Uyuyan Güzeller: Modanın Yeniden Uyanışı" idi. Kıyafet kodu ise "Zamanın Bahçesi" idi. Bu temaya uygun olarak ünlüler, moda tarihinde önemli yer tutan tasarımcıların eserlerine gönderme yapan veya doğayı ve zamanı sembolize eden kıyafetlerle kırmızı halıda yürüdüler.

İşte bazı öne çıkan kıyafetlerden örnekler:

Zendaya

  • Zendaya: Met Gala'nın ev sahiplerinden biri olan Zendaya, gece boyunca iki farklı kıyafet giydi. İlk olarak Maison Margiela tarafından tasarlanan ve tavus kuşunu andıran yeşil, mor ve mavi tonlarında bir elbise tercih etti.

    Kim Kardashian

  • Kim Kardashian: Kim Kardashian ise metal bir korse ile birlikte üst kısmı gri bir kazaktan oluşan Maison Margiela Couture elbise ile gecede en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

    Kendall Jenner

  • Kendall Jenner: Kendall Jenner ise gece boyunca iki farklı Versace elbisesi tercih etti. İlk olarak pırıltılı, halter yaka bir elbise giyen Jenner, after party'de ise gerçek melek kanatlarına sahip beyaz bir Givenchy by Alexander McQueen 1997 İlkbahar/Yaz koleksiyonuna ait vintage bir elbise ile boy gösterdi.

    Hailey Bieber

  • Hailey Bieber: Hailey Bieber ise sade ve şık bir yaklaşım tercih ederek siyah, halter yaka bir Saint Laurent elbise ve aynı markadan bir deri ceket ile kırmızı halıda yürüdü.

Diğer ünlüler ise Giambattista Valli, Valentino, Schiaparelli ve Iris van Herpen gibi markaların tasarımlarını tercih ettiler.