“Personelin gelirini azaltacak uygulamaları kabul etmiyoruz!"
Hürriyetçi Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Muzaffer Genç, Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 22.07.2026 tarihinde yayımlanan "Resmî Personel Uygulama Ücretlerinin Matraha Eklenmesi" konulu yazının, sahada görev yapan personel açısından ciddi mağduriyetler doğurabileceğini açıkladı.
Muzaffer Genç, veteriner hekimler, veteriner sağlık çalışanları ve uygulama hizmetlerini yürüten personelin; salgın hastalıklarla mücadeleden gıda güvenliğine kadar hayati bir kamu hizmeti sunduğunu belirterek, bu hizmetlerin ağır saha şartlarında fedakârca yerine getirildiğini vurguladı.
Açıklamada, resmî uygulama ücretlerinin gelir vergisi matrahına dâhil edilmesinin özellikle taşrada görev yapan personelin gelirini azaltacağına dikkat çekilerek şu talepler dile getirildi:
Taşrada fedakârca çalışan personel cezalandırılmamalıdır.
Sahadaki emeğin karşılığı gelir kaybı olmamalıdır.
Üretimin yükünü omuzlayan çalışanların mali hakları korunmalıdır.
Çalıştıkça kaybeden değil, çalıştıkça hakkını alan adil bir sistem oluşturulmalıdır.”

Genç, uygulamanın yeniden değerlendirilmesi ve saha personelinin gelirini koruyacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Ordu İl Temsilcisi Osman Akpınar da teşkilat olarak tarım ve orman çalışanlarının haklı taleplerinin takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.





