ORDU (AA) - Kurban Bayramı sonrası satışlarının azalması endişesi yaşayan Karadenizli balıkçılar, vatandaşın balığa gösterdiği ilgiden memnun. 

Ordu'da bayram sonrası tezgahları süsleyen ve kilogramı 5 ila 10 lira arasında satışa sunulan palamut, çinekop, istavrit gibi balıklara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 

Kent merkezinde balık satışı yapan Fikri Tekneci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban etinin eskisi gibi balık satışlarını etkilemediğini söyledi.

Vatandaşın her gün et yiyemediğini ancak balığı tükettiğini ifade eden Tekneci, şöyle konuştu:

"Eskiden kurban eti balık satışlarını çok etkilerdi. Hatta geçmiş yıllarda bayram sonrası satışlar bir ay süreyle dururdu. Şimdi bir hafta sonra satışlar normale dönmeye başladı. Çünkü kurban kesen insan sayısı azaldı. Bol miktarda avlanan ve fiyatları da normal olan balığa vatandaşın ilgisinden memnunuz." 

Balıkçı Coşkun Alp ise bayram öncesine göre satışların daha fazla olduğuna dikkati çekti. 

Her şeyin fiyata endeksli olduğunu anlatan Alp, "Bayram öncesi balık azdı. Dolaysıyla fiyatlar yüksekti. Son dönemde bol miktarda balık avlanıyor. Özellikle palamut yüzümüzü güldürüyor. Tanesi 5 liradan satıyoruz, çok fazla bir para değil. Vatandaş bu fiyatta balığı bulduğu için alıyor. Kimsi şokluyor, kimisi günlük tüketiyor. Yani kurban eti bizi etkilemedi" şeklinde konuştu. 

Ordu'da balık tezgahlarında hamsi 10, çinekop 10,  istavrit 7, mezgit 8 palamut ise tanesi 5 liradan satışa sunuluyor. 

Kaynak: aa