SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, doğup büyüdüğü Kozluk Mahallesi'nde bağışladığı 40 dönümlük arsaya yapılan fen lisesiyle en büyük hayalini gerçekleştirmiş oldu.

Kul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim hayatına başladığı yıllarda Kozluk'ta ortaokul binası olmadığı için bir evin altındaki 3 mağazada okuduklarını belirterek, "Benim hayalim Kozluk'ta çok güzel bir okulun, lisenin olmasıydı" dedi.

Üniversite eğitiminin ardından çeşitli üniversite ve kurumlarda görev yaptığını ardından Kozluk Belediye Başkanlığı ve son olarak da Terme Belediye Başkanlığı yaptığını anlatan Kul, Kozluk'ta okul yapılması için 40 dönüm arazi satın aldığını, bir şirketin katkılarıyla arsaya Terme OVM Fen Lisesi'nin inşa edildiğini söyledi.

Kul, 15 milyon liraya mal olan okulun tamamlanmasıyla en büyük hayalinin gerçek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

Bu benim en büyük hayallerimden biriydi ve bu hayalin gerçek olmasından dolayı çok mutluyum. Bu okul, bu yıl ilk öğrencilerini almaya başlayacak. Okuduğumuz şartları düşünüyorum, şu anki şartları düşünüyorum, karşılaştıramıyorum. Tenis kortundan kapalı spor salona kadar, 2 kişilik odaları bulunan yurtlardan yemekhanesine kadar, çevresindeki ormanlık alana kadar her türlü lüksü barındıran bu okulda okusam en iyi dereceleri yapmaya, burada öğretmen olsam en iyi eğitimi vermeye çalışırdım. Burada Türkiye için çok güzel öğrenciler yetişeceğine inanıyorum."

Kaynak: aa