AMASYA (AA) - Merzifon ilçesinde bir otomobilin motor bölümüne giren kedi itfaiyenin yardımı ile kurtarıldı.

Cumhuriyet Caddesi'nde Özkan Bulut'a ait park halindeki 05 LE 929 plakalı otomobilin altından kedi sesi geldiğini fark eden vatandaşlar, kediyi çıkarmaya çalıştı.

Bulut'un aracın yanına gelerek kaputu açmasına rağmen kediyi çıkarmakta başarılı olamayan vatandaşlara polis ekibi de yardım etti. Düdük çalan, polis aracından siren çalarak kedinin çıkarılmasına çalışan polis ekibi de başarılı olamayınca itfaiyeden yardım istendi.

Olay yerine gelen itfaiye ekibi kediyi aracın motor bölümünden güçlükle çıkardı. Sağlık durumu iyi olduğu görülen kediyi kurtarma çalışmasına yardım eden bir vatandaş sahiplendi.

Araç sahibi Özkan Bulut, kedinin kurtarılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Eğer farkında olmadan hareket etseydim, kedinin ölümüne neden olurdum bu da beni vicdanen çok rahatsız ederdi. İtfaiyemiz de sağ olsun hemen geldi kediyi bulunduğu yerden başarı ile çıkardılar. Sonuçta can. İnsana verdiğimiz önemi hayvanlara da vermemiz lazım. Kedi inatçı imiş baya uğraştırdı" dedi.

Merzifon Belediyesi itfaiye görevlisi Yetkin Aydıner ise "Aldığımız ihbar neticesinde olay yerine geldik, sonuçta o da bir can taşıdığı için elimizden gelen imkanlar doğrultusunda kediyi araç içerisinden, motor bölmesinden çıkardık. Bir can daha kurtulduğu için mutluyuz" diye konuştu.

Kaynak: aa