TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesi zabıta ekiplerinin, ramazan denetimlerini sürdürdüğü bildirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanda gıda üretimi yapan işletmelerde denetimleri sıklaştırdıklarını belirtti.

Gıda üretimi yapan tesislerde, fırınlarda, lokantalarda ve manavlarda denetimlerin artırıldığını vurgulayan Genç, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın ramazanda daha sağlıklı ve uygun fiyatlarda beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için sıklıkla denetimlerimizi sürdüreceğiz. Özellikle vatandaşlarımızın bu konuda rahat olmasını istiyoruz. Güvenli şekilde beslenme ihtiyaçlarını tesis edebilmeleri adına bütün personelimizle özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak bizim öncelik verdiğimiz konu vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli bir şekilde beslenme ihtiyaçlarını yerine getirebilmelerini sağlamaktır."

Genç, zabıta ekiplerinin sadece ramazanda değil bütün yıl boyunca denetimlerini sürdürdüklerini belirterek, "Ramazan ayında suistimallere fırsat vermemek için denetimlerimizi daha da sıklaştırdık. Düşük gramajda ekmek ya da pide üreten, farklı fiyat uygulamaları yapan esnaf tespit edildiğinde idari para cezası ya da iş yeri kapatma cezası uyguluyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın sağlığı ve bütçesi söz konusu olduğu için herhangi bir esneklik göstermemiz mümkün değil. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediye olarak üzerimize düşün görev ve sorumluluklarımızı büyük bir titizlikle yerine getireceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: aa