Ordu’da yılan hikayesine dönen Ordu 19 Eylül Stadyumu geleceği hakkında yine yeni kararlar alındı. Dört kez stadyumuna veda maçı oynanıp yıkılmayı bekleyen ancak yıkılmayan Ordu 19 Eylül Stadyumu hakkında Ağustos ayının son günlerimde yıkım çalışmaları resmen başlamış ve aydınlatma direkleri sökülmüştü. 

Stadyumda hak sahibi olan Gönül ailesinin açtığı dava neticelenirken, Ordu 19 Eylül Stadının üzerinde bulunduğu Selimiye Mahallesi 326 ada, 36 parsel sayılı taşınmazın tahliyesi ve Milli Emlak Müdürlüğüne devrine ilişkin işleme açılan davada Ordu İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu karar ile stadın tahliyesi ve Milli Emlak Müdürlüğüne devri Mahkemece durdurulmuş oldu.

Stad yeri ile ilgili olarak devam eden üç, Çarşamba Pazarı için devam eden bir davaları olduğunu ifade eden Gönül Ailesi Avukatı Sadi Kayabaşı, davalar sona ermeden ve mülkiyet sorunu çözülmeden yapılacak olan her tasarrufa karşı çıkacaklarını, 1945 yılından beri devam eden hukuk mücadelesine devam edeceklerini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil her türlü hukuki yolu sonuna kadar kullanacaklarını ifade ederek hak aramaktan vazgeçmeyeceklerini beyan ettiler.

İlk olarak eski Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın 2017 yılında yıkılacağını açıkladığı Ordu 19 Eylül Stadyumu hakkına, tapusunun kendilerine ait olduğunu iddia eden Gönül ailesi mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme, stadyumun tapu kaydına tedbir konulmasına karar vermişti. 5 yıldır devam eden süreçte Ordu 19 Eylül Stadı'nın yerine Millet Bahçesi Projesi yapılması düşünülüyor. Mahkeme süreci bitmeden bu projeye başlanması beklenmiyor. 

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi