Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Motor İskelesi ve Balıkçı Barınağı arasında bulunan 1 kilometrelik mesafede tahkimat taşları arasından 27 poşet insani atık toplandı.
Yine aynı mesafede Sonbaharın gelmesiyle ağaçlardan dökülen yaprakların yağmur suyu kanallarını tıkamaması için tırmıklı ve üflemeli organik atık temizliği yapıldı.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, Dünyanın başına gelen en korkunç felaketlerin maalesef insan eliyle meydana geldiğini belirterek, “İnsanlar sahilde yürürken nasıl olsa görülmez diye gelişi güzel tahkimat taşlarının aralarına atıyor. Ama bu atıklar birikince maalesef çirkin görüntüler ortaya çıkıyor. Lütfen sahillerimizi, çevremizi kirletmeyelim koruyalım. Bir bireyin çevre kirliliğine yol açan faaliyetleri sonucu atmosfere saldığı karbondioksit cinsinden karşılığına o bireyin karbon ayak izi denir. Bu durum küresel ısınmaya ve iklim değişikliğine sebep olur. Karbon ayak izimizi düşürmek için çaba sarf edelim.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi