2019-2020 sezonunun devre arasında yapılan kongrenin ardından 52 Orduspor Futbol Kulübü başkanlığına seçilen ve bu sürecin ardından teknik direktör konusunda nüfus cüzdanında doğum yeri Ordu yazılı isimlerle çalışmayı tercih eden Şükrü Bodur, 7-0'lük Bayrampaşa Spor A.Ş. mağlubiyetinin ardından istifa eden Cüneyt Tiryaki'nin ardından teknik direktör arayışlarına başladı.

Kadir Kar ve Cüneyt Dumlupınar'ın isimleri kulislerde konuşulmaya başlanırken, Şükrü Bodur'un takımı emanet etmek istediği ismin ise Hasan Erkin Şimşir olduğu öğrenildi. Bodur'un daha önce çalıştığı teknik direktörler gibi Ordu doğumlu olan Şimşir ile 1.5 yıllık sözleşme imzalanabileceği öğrenildi.

23 Kasım 1963 Ordu doğumlu deneyimli Hasan Erkin Şimşir, UEFA Pro-Lisans antrenör lisansına sahip. 1994 yılında yardımcı antrenör olarak başladığı antrenörlük kariyerinde sırasıyla Y.Sincanspor, Aksarayspor, Siirt Köy Hizmetleri, Gençlerbirliği ve Kırıkkalespor'da görev aldıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Kahramanmaşspor'da yaşadı. Daha sonra ise Ankaraspor ve Gençlerbirliği gibi kulüplerin altyapı sorumluluğunu üstlenen Hasan Erkin Şimşir, Hacettepe, TM Kırıkkalespor, Afjet Afyonspor, Silahtaroğlu Van Spor Futbol Kulübü, Uşakspor ve son olarak İnegölspor'da görev aldı. Şimşir son olarak görev aldığı İnegölspor'da toplamda çıktığı 19 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet almıştı. 58 yaşındaki teknik adam son maçında İnegölspor ile Sakaryaspor karşısında 5-0 gibi ağır bir mağlubiyet almıştı.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi