Kongrede konuşan Hüseyin Akdeniz, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nun kuruluşundan bu yana başarılı işlere imza attığını belirterek, "Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 21 Haziran 2012 yılında kurulan bugün itibariyle bünyesinde 12 federasyon, 270 dernek ve 32.000 üyesiyle büyüyerek yoluna devam etmektedir. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu bu teşkilatın en üst çatısını oluşturmaktadır. Yani muhtar camiasının en büyük sivil toplum örgütüdür.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu kuruluşunun on yedinci ayında İçişleri Bakanlığından "Türkiye" kelimesi alarak kısa bir zamanda Türkiye’deki kamu, kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin içinde yerini almıştır.
Diğer tarafta, halka hizmet etmenin onurunu yaşayan birisi olarak, her ne kadar köyünüze ve mahallenizdeki, (yol, su, çocuk parkı vs.) hizmetlere aracılık yaparsanız yapın; köyünüz ve mahallenizde, el tutmuyorsanız, insanlarınızı sevgiyle kucaklamıyorsanız, onlara gülmüyor, dertlerini sormuyorsanız, seçmenlerinizle bir arada olmuyorsanız, temsil ettiğiniz vatandaşınızın düğününde ve cenazesinde yoksanız, o seçim bölgesinde bir daha seçilmeniz mümkün değildir. Yerellik; paylaşımdır, yerellik; kucak açmak, içi içe olmaktır.Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 3. olağan kurulunda Genel Başkanlığı seçilen Bekir Aktürk'ü tebrik ediyor, seçilen tüm kurul üyelerine görevlerinde başarılar diliyorum." dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi