Ordulu Şükrü Kıyaklı, TV 8’de yayınlanan Masterchef yarışmasında jüri üyelerinden tam not alarak 3 evet ile yarışmaya alındı.
Akkuş Ketendere Mahallesi’nden olan Kıyaklı’nın aynı zamanda Fatih Terim’in de özel aşçısı olduğu öğrenildi.

26 yaşında olan Ordulu Şükrü Kıyaklı İstanbul’da ikamet ediyor. MasterChef’te iddialı olduğunu belirten Şükrü Kıyaklı Levrek yemeği ile yarışmaya katıldı.
Şükrü Kıyaklı Fatih Terim’in aşçısı olduğunu söyledi. İtalyan mutfağını Fatih Terim’in çok sevdiğini ama iyi yapılan yemeği ayırt etmediğini söyledi. İstanbul’da yaşıyor 26 yaşında olduğunu söyledi. Masterchef başladığından beri katılmak istediğini ama kendisine daha önce güvenmediğini söyledi. Kendisini iyi ifade ederek birinci olmak istediğini söyledi. Mehmet Şef’în okulunda eğitim almıştır. Bildiklerini paylaşmaya bilmediklerini de öğrenmek istediğini söyledi. Fatih Terim’in yanında private chef olarak çalıştığını söyledi. Jüriden üç evet alarak yarışmada üst tura çıkmaya hak kazanmıştır.

Masterchef Şükrü Kıyaklı kimdir?


1996 doğumlu olan Şükrü Kıyaklı, lise eğitimini Tez Tur Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde pastacılık, üniversite eğitimini ise Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları’nda aşçılık üzerine tamamlamıştır. Katıldığı birçok mesleki yarışmada ödüller almıştır. Hayatını mutfak ve pastacılık üzerine devam ettirmeyi planlayan Şükrü Kıyaklı, kariyerine Mayıs 2019 tarihinden beri Bloom and Bake Patisserie’de şef olarak devam etmektedir. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi