Altınordu Belediyesi tarafından her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan 'da da İftar Çadırının kurulduğunu ifade eden Altınordu Belediye Başkan vekili Aydın Şaşmaz “ Günlük 1500 kişiye iftar verecek olan çadırımız Ordu Lisesi karşısında bulunan Tayfun Gürsoy Parkımızda kurulacak. 30 gün boyunca milletimize hizmet verecek olan bu çadırımız da ortalama 45-50 bin kişi yaralanacak. Bizlerde zaman zaman Belediye Başkanımız Engin Tekintaş ’ile birlikte bu çadırlarımızda hemşerilerimiz ile iftarımızı açacağız” diye konuştu.


" 32 mahallemizle iftar'da buluşacağız"

Altınordu Belediyesi olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mahallelerde iftar çadırı kuracaklarını ifade eden Başkan Vekili Şaşmaz, Altınordu Belediyesi olarak  12 bölgede 32 mahalleyle iftarda buluşacaklarını kaydetti.

Başkan Şaşmaz, yaptığı açıklamada; “Milletimizin hizmetine sunulacak olan iftar programlarında günlük 1000 kişiye sıcak yemek ikramı yapılacak. Talebin yoğun olması durumunda ise bu sayının 1500 kadar yükseltebiliriz. İftar programı yapacağımız mahallelerimiz ise şunlar; Nizamettin Mahallesi, Akyazı Mahallesi, Durugöl Mahallesi, Selimiye Mahallesi, Subaşı Mahallesi, Yeni Mahalle, Saraycık Mahallesi, Öceli Mahallesi, Eyüplü Mahallesi, Bayadı Mahallesi, Yukarıtepe Mahallesi, Yemişli Mahallesi,  Mübarek Mahallesi, bu mahalleler haricinde ise, Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa iftar programları düzenlenecek" şeklinde konuştu.

"Camilerimizi ramazana hazırlıyoruz"

"Ramazan öncesi camilerimizde temizlik çalışmasını aralıksız sürdürüyoruz" diyen Başkan Şaşmaz, "Vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ibadet edebilmeleri için ilçe genelindeki Cami, mescit ve kursların çevrelerinin gerekli bakım ve temizliklerini düzenli olarak yapan Altınordu Belediyemiz her yıl özellikle Ramazan ayı öncesinde kapsamlı olarak iç ve dış temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Mahallelerimizde bulunan Caminin halıları halı yıkama makineleri ile temizleniyor. Camlar siliniyor, kapılar, duvarlar ve ayakkabılıklar temizleniyor. Ayrıca cami dışındaki şadırvanlar, tuvaletler ve cami avlularında da temizlikleri yapılıyor" ifadelerini kullandı. Ordu yorum

 

Editör: Haber Merkezi