Konuyla alakalı bir açıklama yapan Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, yarışmanın resmi ve özel tüm ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki okulların katılım sağlayacağını ve 4 gruptan oluşacağını belirterek, “1.grup Karışık Ambalaj atıkları, 2.grup Atık Elektronik Elektrikli Eşyalar, 3.grup Atık Pil ve Akümülatör ve 4.grup Bitkisel Atık Yağlar’dan oluşacak.” dedi.

“Tüm dünyanın öncelikli ortak sorunu”

İklim değişikliği ve sıfır atık konusunun tüm dünyanın öncelikli ortak sorunu olduğunu ifade eden Derya Özcan Ateşli, “Yarışmamız İklim değişikliği ve sıfır atık sorununun etkin ve verimli yürütülmesini konu alır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yürüttüğü ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı depolanması taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan ve bunlara paralel olarak dünyamızı tehdit eden iklim değişikliğinin önlenmesine katkı sağlayacak olan sıfır atık yönetim sistemine geçilmesi son derece önem arz etmektedir. Bu sebeple belediyemizin çocuklara sıfır atık ve iklim değişikliği kavramlarının tanıtılması çocukların gündelik yaşamlarında nasıl daha az tüketecekleri atıkları nasıl azaltacakları ve farklı şekilde nasıl değerlendirebilecekleri konularında farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.” diye konuştu.

“Amacımız çevre dostu bireyler kazanmak”

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli bu projeyle okullarda öğrencilere doğal varlıkların korunması, tükenebilir kaynakların ve çevrenin bilinçli kullanılması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması, atık yönetimi atık önlenmesi ve oluşan atıkların geri kazanımı konularında farkındalık kazandırılması, iklim değişikliğine karşı bireysel ve toplumsal açıdan alınabilecek önlemler uygulamalar hakkında farkındalıklar alışkanlıklar kazandırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi