Program çerçevesinde bağımlılıkla mücadele konusunda tüm öğrencilere; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) programı kapsamında madde, alkol, tütün, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam modülleri üzerinden yaş ve gelişim düzeylerine uygun olarak rehber öğretmenler/psikolojik danışmanlar ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından eğitimler verilecek.

İlimizde TBM ile okullarda içeriklerin eğitimini almış, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar, okullarda bireysel ve grup eğitimleri şeklinde öğrenci, öğretmen ve velilere eğitim vermektedir. Bu sayede risk altındaki öğrencilerin sigara, alkol, madde ve riskli internet kullanımı gibi zararlı alışkanlık ve davranışları bağımlılığa dönüşmeden önlenmektedir. İlimizde 7 formatör, 353 eğitim uygulayıcısı rehber öğretmen/ psikolojik danışmanlar ile Eylül 2021 ve Aralık 2022 tarihleri arasında; 75.342 öğrenci, 12.785 öğretmen ve 50.933 velimize ulaşılmıştır. Eğitimler, halen tüm okullarımızda devam etmektedir.

Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Birimleri koordinesinde Altınordu, Çamaş, Çaybaşı, Çatalpınar, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey ve Ünye ilçelerimizde Halk Eğitimi Merkezleri tarafından okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğrenciler ile yetişkinlere yönelik Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi verilmektedir. Şimdiye kadar toplam 517 kurs açılmış olup toplam 13.586 kursiyer eğitim almıştır. Halk eğitimi merkezlerimizde eğitimler devam etmektedir.

Yine bağımlılıkla mücadele kapsamında 2021 yılında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Bilinçli Aile Güvenli Gelecek" Projesi İş Birliği Protokolü kapsamında ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ve Polis Sorumluluk Bölgesi içerisinde bulunan ortaokullarımızdaki, öğrenci, veliler ve öğretmenlerimize yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 27-28 Nisan 2022 tarihlerinde ise iki gün boyunca süren Ordu Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı" düzenlendi. Bağımlılık hakkında farkındalık kazandırmak, ilimiz genelinde mevcut bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunları çözmek için takip edilecek yol haritasını belirlemek, uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılık konuları ele alındı.

Ordu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Bağımlılık, artan bir ivme ve çeşitlilikle her yaştan insanımızı tehdit etmektedir. Genç neslin önleyici ve koruyucu hizmetlerle desteklenerek tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji ve diğer tüm bağımlılıklarla mücadele kapsamında okullarımızda ve ulusal düzeyde bilinç oluşturulması önem arz etmektedir. Bu bağlamda, bağımlılıkla mücadelede eğitim verilmesini sağlamak, toplumu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Bakanlığımız bünyesinde ve Müdürlüğümüz koordinesinde çeşitli projeler ve çalışmalar gerçekleştirmekteyiz." dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi