Coşkun; “Türkiye’de ve tüm Ordu genelinde hayat eve sığar uygulamasında tüm bölgelerin kırmızıya döndüğünü görüyoruz. Bu pandemi yönünden tekrar başa mı dönüyoruz sorusunu akıllara getiriyor. Şu anda bulaş hızı fazla, hastaneye müracaatlar da fazla. Covid servisleri de yavaş yavaş dolmaya başladı ama şuanda pandeminin ilk başlarındaki ölüm hızı yok. Bu birçok faktöre bağlı. Omicron varyantının enfektivite ve öldürücü gücünün düşük olmasından tutun da, şuanda toplumun birçok kesiminin daha korunaklı olmasına kadar birçok faktör bunu etkiliyor.” Dedi.

Covidi sadece bir enfeksiyon hastalığı olarak görmememiz gerektiğini ifade eden Coşkun; “Çünkü Covid geçirdikten sonra post Covid enfeksiyonlar dediğimiz damar sisteminin rahatsızlıkları da meydana çıkabiliyor. Bence en az enfeksiyon kadar hatta kişinin gelecek yaşamını da etkileyebileceği için, daha da tehlikeli olan bu damarsal hasar durumu. Covide yakalanmamak için önlemleri ihmal etmemeliyiz. Maske ve mesafe ve hijyen önlemlerini tıpkı pandemimin başındaki gibi ihmal etmemeliyiz. Virüs’ü vücudumuza sokmamak en önemli koruyucu tıp uygulamasıdır. Çünkü olay sadece bir enfeksiyon olayı değildir, sonrasındaki hadiseler vücudu daha fazla sıkıntıya sokabilir.” Diye konuştu.

Hatırlatma dozu önemli!

Aşı konusunda da uyarılarda bulunan Coşkun; “Eğer eksik aşılar varsa 6 ayı geçtiği halde aşı yaptırmasıysak hatırlatma dozlarını yaptırmamız gerekiyor. Bir de Covid ile ilgili en ufak bir organ rahatsızlığında, kalp ya da yüksek tansiyon belirtilerinin ortaya çıktığı durumlarda mutlaka ilgili uzman hekimlere müracaat edip tedavi yoluna gidilmesi lazım.” Dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi