Coşkun Yüce / Ordu Yorum

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemal Enginyurt, kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldiler.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen kahvaltı programına Seyit Torun ile Cemal Enginyurt katılırken Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz programa katılmadı.

“Katıltmak istemediklerini söylediler”


Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın yaptığı konuşmada, ”Bugün Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını ağırlıyoruz. Tabi ki AKP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz da programımıza dâhil olacaktı. Fakat sabah bizi arayarak katıltmak istemediklerini söylediler. Ben gazeteciler adına Seyit Torun’a ve Cemal Enginyurt’ta katıldıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

“Basın, bizim gözümüz kulağımızdır”


Ordu Belediye Başkanı ve CHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Seyit Torun ise, ”Ben özellikle Ordu Gazeteciler Cemiyetine böyle bir organizasyon düzenleyerek bizleri davet ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Bir Yerel Seçim sürecindeyiz. Bu süreçte de basın bizim gözümüz kulağımızdır. Her gün seçim çerçevesinde yaptığımız çalışmaları vatandaşlara ulaştıran bir birim. Onun için bu kahvaltıda basın mensuplarıyla buluşmak bizleri oldukça mutlu etti.”

“Üç başkan adayı el sıkışmayı istiyorduk”


“Tabi biz burada üç başkan adayı olarak toplanacaktık. Bunu düşünmüştük. Karşılıklı nezaket örneği sergileyecektik. Hepimiz hizmet yarışındayız ve hepimiz bu toprakların çocuklarıyız diyen Başkan Torun, ”Halkımız tabi ki değerlendirmeye yaparak adayını belirleyecektir. Bizim yaptığımız çalışmaları değerlendirecektir. Hepimiz Ordu adına iyi düşünceler içeresindeyiz. Birbirimize karşı art niyetli düşüncemiz yok. Zaten ben Cemal Enginyurt ile eski dönemlerden beri görüşüyoruz. Tabi ki sonuçta siyaset yapıyoruz. Bu çerçevede eleştiriler olacaktır. Ama bu asla bizim dostluğumuzu değiştirmez. Biz bugün bu kahvaltı ile üç başkan adayı el sıkışmayı istiyorduk. Fakat cemal Enginyurt ile ben burada bulunduğumuzdan dolayı ikimiz el sıkışacağız. Ben bütün aday arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önemli olan Ordu’nun kazanmasıdır.” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Ordu’nun hizmetine talip olduk”

MHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemal Enginyurt ise, “Değerli basın mensupları bizler Ordu’nun hizmetine talip olduk. Ben en baştan beri şunu söylüyorum. Ordu’nun hizmetine aday olan insanların Ordu medyasının önüne çıkarak projelerini anlatarak, fikirlerini beyan ederek Ordu halkının bunu değerlendirmesi gerekiyor. Dedi.

“Ordu halkını ciddiye almamaktadır”


Bugün aramızda olması gereken ama gelmeyen Enver Yılmaz yine kaçak güreşti diyen Enginyurt, “Bu nezaket davetine katılmamak Ordu halkına haksızlıktır. Enver Yılmaz ya bizi ciddiye almıyor. Eğer öyle düşünüyorlarsa kınıyorum. Ya da Ordu halkını ciddiye almamaktadır. Dolayısı ile bizimle bir araya gelmeme kompleksi onu buraya getirmemiştir. Biz yaptığımız mitinglerde ve söyleşilerde birbirimizi eleştirebiliriz. Ama hepimiz medeni insanlarız. Dolayısı ile bu medeni toplantıya katılmayan Sayın Enver Yılmaz’ı bütün Ordulu hemşerilerim adına kınıyorum.” diyerek tepkisini ifade etti.


Editör: Haber Merkezi