Düz Mahalle’de bulunan, mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamuoyunda yelken kulüp binası olarak bilinen arsa ile ilgili mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, bilirkişi raporunu hiçe sayarak, belediye lehine karar verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi  mülkiyeti kendisine  ait Yelken Kulüp binası olarak bilinen Düz Mahalle’de bulunan taşınmazı arsasıyla birlikte satmış, 6 milyon 595 bin lira bedel ile satışa çıkan taşınmazı Garipler İnşaat almıştı. 6 katlı ticaret merkezi yapılma hakkı olan alanın satışına karşı çıkan bölge halkı ise kararın iptali için dava açmış, arsanın ticari faaliyete açılması ile ilgili  mahallelinin açtığı dava sonucu bölgede incelemelerde bulunmak üzere bilirkişi atanmıştı. Bölgede incelemelerde bulunan bilirkişi ise raporda, yapılaması düşünülen ticaret merkezinin bölgedeki yapıları ve park alanı içinde yer alan yetişmiş ağaçları tahrip edebileceği nedeniyle kamu yararı için alanın yeşil alan olarak kalması gerektiği belirtmişti.

 

“İnşaat her an başlayabilir”

 

Bilirkişi raporuna rağmen mahkemeden çıkan kararın belediye lehine olduğunu söyleyen dava avukatı Haluk Türkmen; “Bilirkişi raporunun aleyhine karar verildi. Bilirkişi raporunda o alanın park alanı olarak kalmasının daha iyi olacağı belirtilmişti fakat mahkeme belediyenin savunmasını gerekçe yaparak talebimizi reddetti. Karar tebliğ edildikten sonra 30 gün içinde Danıştay’a başvuracağız. Danıştay’dan da yürütmeyi durdurma isteyeceğiz. Ama Danıştay’dan yürütmeyi durdurma kararı gelinceye kadar inşaata başlama hakları var. Orada her an bundan sonraki süreçte inşaat başlayabilir.” dedi.

 

Mahkemenin gerekçe gösterdiği büyükşehir belediyesinin savunmasında ise şu görüşler yer alıyor: “Bilirkişi heyetinin kendi şahsi yorumlarını yaparak, idare ve mahkeme yerine geçmeye çalıştıkları, bitişik nizam yapılaşma koşulunun öncekinden daha olumsuz bir durum yaratacağı, çekme mesafelerinin mevcut yapılaşma koşullarına uygun bulunduğu, plan değişiklikleri yapılan taşınmazın satışı sonucu elde edilecek gelirle başka kamusal hizmetlerin sunumunun yapılacağı,  bunun da kamu yararına uygun olduğu, ticaret alanı kullanımının park alanının kullanımını olumsuz etkilemediği.” Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

 

Editör: Haber Merkezi