Konsere Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Müzik Ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof.Sabri Yener, Ordu Mali Müşavirler Oda Başkanı Bahadır Baş, Ordu Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri, Fatsa Fen Lisesi,  Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile sanatseverler katıldı.

Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Köksal Apaydınlı’nın hazırladığı programda, Çağan Sönmez klasik döneme ait J.S.BACH Si minör 3 sesli Envansiyon No.15 BWV. 801 , C.F.E.BACH Do minör Solfeggio, M.CLEMENTI Re Majör Sonatin Op.37 No.2 (I. Bölüm), F.KUHLAU La minör Sonatin Op.88 No.3 (III. Bölüm) , L.V.BEETHOVEN Mi Majör Sonat Op.14 No.1, romantik döneme ait F.MENDELSSOHN Venetian Gondollied Op.30 No.6, F.CHOPIN Si minör Waltz Op.69 No.2 dünya klasikleri eserleri ile çağdaş türk müziği dönemine ait N.LEVENT Özlem, M.SUN “Köçekçemsi” Yurt Renkleri (I. Kitap) eserleri ile izleyenlere keyifli dinleti gerçekleştirdi.

2007 yılı doğumlu olan Çağan Sönmez Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Varol Çiçek ile sekiz yaşında başladığı piyano eğitimine Çalgı Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Köksal Apaydınlı ile devam etmiştir. 2019 yılında Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ODUSEM) piyano öğrencisi olarak ilk resitalini gerçekleştiren genç piyanist aynı yıl Perşembe Belediyesi Kültür ve Sanat Yaz Festivalinde konser verdi. 2021 yılının Aralık ayında ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın tarafından düzenlenen ve uluslararası jüri tarafından değerlendirilen “Uluslararası CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) Online Müzik Yarışması”nda Piyano ve Tuşlu Çalgılar Alanı C Kategorisinde (12-14 yaş) üçüncülüğe layık görüldü ve "Bronz Yıldız" Madalyası kazandı.

Konser sonunda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler Çağan Sönmez ve Doç.Dr.Köksal Apaydınlı’ya başarılı ve keyifli konseri için teşekkür ederek genç piyaniste plaket takdim etti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi