Ordu Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği organizasyon kapsamında, Ordu ilinin kültürel değerleri ve iller arası rekabetteki konumunun tartışıldığı panelin ardından, Altınordu ilçe merkezinde Büyükşehir Belediyesinin yatırım ve projelerini yerinde inceleyen heyete gezi programından sonra Başkan Enver Yılmaz tarafından sunum yapıldı.  

 

 

Göreve geldiğimiz günden itibaren bizlerden öncelikli olarak istenen yol ve içme suyu konusunda büyük yatırımlara imza attık. Şu anda % 95 seviyesinde içme suyu hizmetini yerine getirmiş bir Büyükşehir’iz. Yerel yönetimler anlamında Türkiye’nin en büyük yol ihalesini gerçekleştirdik. Karadeniz Bölgesi’nde yol inşa etmenin ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz popülist politika yapmadan hizmetlerimizi yerine getiriyoruz. Geride bırakılan 4 yıllık süreçte toplam 1.400 km’lik asfalt yol imal ederek Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Altyapı konusunda da sorunsuz bir iliz. Nüfusu dolayısıyla geliri en düşük Büyükşehir Belediyesi olmamıza rağmen ödenek ve kaynak sorunumuz yok. Kendi ayakları üzerinde duran bir yerel yönetimiz” diye konuştu.

  

 “Ordu’da inanılmaz bir değişim gördük”

 

Sabah Gazetesi yazarları adına söz alan Ordulu Köşe Yazarı Ekrem Kızıltaş ise Ordu’nun Türkiye’nin en çok göç veren illerinden biri olduğunu ve Büyükşehir Belediyesinin hizmetleriyle birlikte bundan sonra artık Ordu’nun makûs talihini yenerek yeniden bir yapılanmaya giden bir il olduğuna dikkat çekti. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi