Ordu Alltınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi ile Gülyalı ilçesi Turnasuyu Mahallerini kapsayan proje için alınan "ÇED Gerekli Değildir" kararına Ordu Çevre Derneği'nin açtığı dava sonucu Danışay ÇED'i iptal etmişti.

OBB bu kez ÇED sürecini yeniden başlattı. ÇED süreci kapsamında olan "Halkı bilgilendirme toplantısı" 20 Aralık 2022 tarihinde saat 10.00'da Turnasuyu Mahallesinde yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Toplantıda ÇED dosyasıyla ilgili yetkililer tarafından yapılan sunum sonrası salonda bulunanlar söz aldı.  Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, dernek avukatı ve yönetim kurulu üyesi Haluk Türkmen projedeki olumsuzlukları dile getirdi. Birkaç kişi proje lehine konuşsa da sorulara yanıt veren yetkililerin dolgu yapılmayabileceğini söylenmesi ve proje ile açıklamalar arasındaki çelişki salonda şaşkınlık yarattı  ve mahalle halkı dolgulardan zarar görecekleri dile getirdiler.

Toplantıda SYKP, Emek Partisi, Sol Parti projeyi eleştirdi; Emek Partisi itirazını divana yazılı olarak da iletti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi