Açıklamalarına devam eden Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun; “Tüm dünyada da, ülkemizde de artık ispatlandı ki şu anda yoğun bakımda olanların tamamı ya aşısız bireyler ya da iki doz coronavac aşısını yaptırdığı halde 3. Uyandırma dozunu yaptırmayanlar. Malesef şu anda covid nedeniyle ölen vakaların da neredeyse tamamı bu grup.

“Peki durum bu kadar açık ve net iken toplumda hala neden aşı karşıtlığı var?”

Bunun bilimsel olmayan bir sürü nedeni var. En önemli nedenlerinden biri de bu mücadelede en ön saflarda çarpışan sağlık personelinin 500’e yakın şehit vermesine rağmen, içlerinden azınlık olabilecek hatta parmakla sayılabilecek kadar az olan doktor grubunun aşı yaptırmaması ve aşı karşıtı propaganda yapması.İşte bu nokta da halkımızın da kafası karışıyor, neye inanacaklarını bilmiyorlar ve hiçbir bilgileri olmadıkları halde tıp ve aşı konusunda görüş bildirmeye başlıyorlar. Kaos giderek büyüyor. Burada bir kaosun baş nedeni aşı olmayıp, vatandaşı da aşı olmama yönünde, elinde hiçbir geçerli ve uluslararası tıp otoritelerince kabul edilmiş bilimsel bir kanıt olmamasına rağmen, aşı olmayın diye uyaran, bunu basın ve sosyal medya yolu ile deklare eden, kaosun büyüklüğünü daha da artıran bir elin parmakları kadar az da olsa doktor meslektaşlarımızdır.”

“Ordu Tabip odası olarak kayıtsız kalamayız”

Uzm. Dr. Ali Coşkun; “Bu yanlış uyarma, gelinen noktada halk sağlığını tehdit etmektedir, aşı reddini artırmakta , toplumu coronavirüs karşısında savunmasız bırakmaktadır .

Bu duruma Ordu Tabip odası olarak kayıtsız kalamayız. Üzülerek de olsa, aşı reddinde olup da basın, medya ve sosyal medya yoluyla halkımızı da aşı olmama konusunda ikna edici konuşma ve davranış yapan meslektaşlarımız konusunda , Ordu Tabip Odamız disiplin soruşturma açma yetkisine sahiptir ve bu yetkisini kullanacaktır, bu soruşturmanın sonuçlarında toplum sağlığını tehdit eden bir durum tesbit edilirse, Malesef ceza,  meslekten men cezasına kadar artırılabilir.

Tabi ki meslektaşlarımıza mecbur kalmadıkça böyle bir şey yapmak istemeyiz ama, toplumun sağlığını korumaya yönelik büyük bir sorumluluğumuz var ve bu noktada meslektaşlarımızın yanlış yönlendirmelerini de kabul edemeyiz.” Dedi. Ordu Yorum / Nilgün Özkan Çakcı/Özel Haber

 

 

Editör: Haber Merkezi