İmza gününü ve kitap fuarına değerlendiren Özbucak  şunları soyledi:

"Bir il için kitap fuarları önemli yer tutar. Okuyucular çeşitli yayınevlerinin kitaplarını yakından görür,  inceler. En önemlisi de yazarlarla, şairlerle yakın olur; şöyleşir. Bu yazar- okur ilişkisi iki taraf içinde değerlidir."

Fuarda eksiklik var

"Bu fuarı değerlendirdiğimde iki eksik görüyorum. Yayınevi sayısı çok eksik. Türkiye edebiyatına damga vuran yazarların okuyucuya buluşması sağanamamış. İkincisi de ilimizdeki yayınevleri ve yazarlarının önemsenmemesi. Küçük bir alanda aynı anda 5-6 yazar imza günü düzenlemek zorunda kaldı. Yazarın okuyucusuyla söyleşi yapma olanağı olmuyor. Ordu'nun yayınevlerine stant verilmemesi kabul edilebilir değil."

"Yazar olarak böyle bir ortamda imza gününe katılmak istemedim. Ancak yayınevinin de programının aksamaması için  katıldım. Umarım gelecek kitap fuarlarında Ordu yayınevleri, kitabevleri ve yazarları yeniden mağdur edilmez."

Yeni okurlarla tanıştım

"Tünelden Çıkış kitabımla ilgili ikinci imza günüm.  Birincisi pandemi şartlarında olmuştu.  Gelemeyenler bugün beni onurlandırdılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca yeni okurlarla tanıştım. Ordu'nun yazarlarıyla da yazma konusunda değerlendirme yapma olanağı da buldum." Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi