Orduspor, 2017-2018 sezonuna hüzünlü veda etti. Ligin son maçında 51 yıldır tarihi başarılara, sevinçlere, hüzünlere, üzüntülere tanıklık yapan 19 Eylül Stadyumu’nda belki de son maçına çıkan Orduspor, ligin güçlü takımı Yeni Amasyaspor ile karşılaştı. Konuk ekip mücadele ilk yarıda bulduğu 2 golle 3 puana ulaşan taraf oldu.
Ligden düşmesi kesinleşen Orduspor ile ligde normal sezonun bitiminin ardından Play-Out maçına çıkan Yeni Amasyaspor karşılaşmasında, 52.yıla özel olarak çekilecek ‘Mor Menekşe Kadınlar’ belgeseli için kadın taraftarların ilgisi fazlaydı. Maç öncesinde Orduspor taraftarların tribüne astıkları devasa pankart ise alkış aldı.

Karşılaşmaya Orduspor hızlı başlarken, Yeni Amasyaspor ise temkinli başladı. Daha sonra oyuna ağırlığını koyan Amasya temsilcilerinin pozisyonlarını kaleci İsmail Kaya önlerken, önce 25’de Kahe ardından ise 42’de Batuhan’ın golüne engel olamadı.
Maçın ikinci yarısında iki takımda artık maçın bitiş düdüğünün çalması için dakikaların ilerlemesini bekledi ve karşılaşmanın 90 dakikası Yeni Amasyaspr’un 2-0 üstünlüğü ile bitti. Ligde Ünye 1957 Spor mağlubiyeti ile başlayan Orduspor, son maçta da aldığı mağlubiyet sonrasında ligi -1 puanla bitirdi.
ORDU YORUM / 
SAMET KARADAĞ 
Editör: Haber Merkezi