Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın talebi doğrultusunda TOBB tarafından Ordu’ya yapılan 32 derslikli Endüstri Meslek Lisesi için Cumhuriyet Mahallesi’nde belirlenen 21 dönümlük arazinin zemin etüdü çalışmaları bir hafta içinde tamamlanıyor. Zemin etüdü çalışmalarının tamamlanmasının ardından okul için ihale sürecine geçilecek.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu’nun tamamı hibe olan 12-13 milyon değerinde bir okul kazanacağını belirterek; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bize 32 derslikli bir okul taahhüt etti. Arsa problemimiz vardı. 3 yıl arsa temin edemedik. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 12 dönemlik bir arazi bulduk fakat OSB’deki 58 üyeden 56 tanesi okula ihtiyaç yoktur diye imza topladı. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bize başka bir yer göstererek, Cumhuriyet Mahallesi’nde 21 dönümlük araziyi okul yapılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettiler. Bizde araziyi TOBB’un inşaat bölümüne bakan mühendislere gösterdik ve beğenildi. Zemin etüdü bir hafta sonra bitecek. Proje zaten hazır. Zemin etüdü bittikten sonra, 32 derslikli, 3 atölyeli Ordu Endüstri Meslek Lisesi inşaatına başlanacak. İnşaat başladıktan sonra bir yıl içinde okul tamamlanacak. 2016’nın ortasında okulun öğretime açılması planlanıyor.” dedi.

“OSB’deki arsa duruyor”

Organize sanayi bölgesindeki 12 dönümlük okul arazisinin de durduğunu ifade eden Şahin; “Oraya da meslek yüksek okulu veya sanayi bölgesine uygun bir okul yapılabilir. Söz hakkı organize sanayi bölgesinde olduğu için şu an bizden çıktı fakat o alan 10 yıl okul yeri olarak kalacak.” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

Editör: Haber Merkezi