Kaplan, açıklamasına şöyle devam etti: "İslam'ın ilk kıblesi, İsra ve miraç mucizesinin yaşandığı yerdir Mescid-i Aksa. Kudüs; öyle bir yerdir ki, Kudüs’e hakim olan dünyaya hakim olur. 3 din için kutsal olan Kudüs; Filistin bölgesinde akan kanın ana sebebidir.

Ecdadımız kutsal beldeleri son nefesine kadar korumuştur. Ancak tarihin her döneminde olduğu gibi dışarıdaki düşmanlarla işbirliği yapan içerideki hainlerin zayıflattığı Osmanlı; kutsal beldeleri kaybetmiştir. 1948’de İngiliz himayesinde kutsal belde Filistin de kurulan İsrail; yavaş yavaş baskı, zulüm ve insanlık dışı uygulamalarla Kudüs başta olmak üzere Filistin’i işgal etmiştir. 1948 İsrail’in kurulduğu tarihe denk gelen bir günde3 din için kutsal sayılan Kudüs’e ABD büyükelçiliğini taşıma kararıyla bölgeyi ateş çemberinin içine atmıştır.

İsrail; terör devletidir. İsrail; katil devlettir. İsrail’in varlığı kan ile zulüm iledir. İsrail’in kurulduğu yıla denk getirilen ABD konsolosluğunun taşımasını; “Nekbe 70” söylemiyle protesto eden Filistinlilere yönelik İsrail’in yapmış olduğu katliamı nefretle kınıyoruz." Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi