Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bir basın açıklaması yaparak, milletin sorunlarını duyurmaya gayret ettiğini söyledi. Enginyurt; “Cumhurbaşkanı ülke sorunlarından bihaber ülkeyi sarayda 5 maaş alanlarla kıyaslıyor.” Dedi.

Millet hesabını sorar!

Ülkenin en önemli sorununun hayat pahalılığı olduğunu belirten Enginyurt; “ Her gün her şeye gelen zamlar bıktırdı. Enflasyon yalancı TÜİK rakamlarıyla dahi yüzde 70. Cumhurbaşkanı hala biz enflasyonu düşüreceğiz diyor. Doğalgaz çıkardık dediniz, doğalgaz yüzde 300’lere varan zamlara ulaştı. Hayat pahalığına son veriyoruz dedikçe millet peynir, et alamaz oldu.  Emekliler aldıkları maaş ile geçinemiyor. Hayat pahalılığını biz anlattıkça; AKP’liler bu durum normal, savaş var dünyada hayat pahalılığı hakim diyorlar. Dünyada alım gücü Türkiye kadar düşük olan başka bir memleket var mı? Hayat pahalığını durdurun durdurmazsanız bu millet 2023’de bunun hesabını sizden sorar.” Dedi.

“Israrla savunuyorsunuz”

1 milyon sığınmacının geri gönderilmesi konusuna da değinen Enginyurt; “1 milyon gönderene kadar 4 milyon gönderseniz ne olur. Sizi tutan ne var. Esad kapsamlı af ilan etmiş bunların ülkelerinde can ve mal güvenliği yok ama bizim can ve mal güvenliğimiz başladı. Her türlü ahlaksızlığı yapıyorlar. Yeter artık. Bu ülkenin çocukları, kadınları, kızları artık saat 6’dan sonra sokağa çıkmaya korkar oldu. Israrla sığınmacıları savunuyorsunuz. Sığınmacılar büyük bir tehlike oluşturuyor. Ülkelerinde savaş bitmiştir. Derhal geri gönderilmeliler.” Diye konuştu.

TMO’yu kınıyorum!

Çiftçilerin sorunlarını dile getiren Enginyurt; “Ordu ve Giresun’da fındık için gübre ve ilaç zamanı başladı. Gübrenin tonu 11 bin lira. İlaç bin lira. Bir an önce akaryakıtta indirme gidin, gübreye süspanse desteği verin. Çiftçimize sahip çıkın. Hükümete sesleniyorum her yıl fındık fiyatlarıyla ilgili vatandaş büyük bir eziyet yaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanı üretimiz perişan. Fındık taban fiyatı bugün itibari ile ilan edilmelidir ve maliyetler göz önüne alındığında fındık taban fiyatı 52 TL olmalıdır. Bazı vatandaşlar diyor ki fındık 52 lira olunca biz yiyemiyoruz. Şunu hatırlatayım fındık her sabah kahvaltıda yenilen zeytinle peynirle karıştırılacak bir ürün değildir. Fındık Türkiye’ye gelir getiren en önemli ürünlerin başında gelir. TMO şuanda büyük bir yanlış içerisinde. TMO ihracatçıya hizmet etmektedir. TMO’yu şiddetle kınıyorum. 41 liradan fiyat açıklayıp, elindeki fındığı satarak kar ettiğini düşünüyor ama çiftçiye zarar veriyor.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi