Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim’in gerçekleştirdiği excimer lazer yöntemi sadece saniyeler sürdü. Uzun süreli lens kullanmaktan sürekli göz ülseri ile konjonktivit olduğunu söyleyen ve gözlük kullanmayı istemeyen Ordulu Şakir Karaosmanoğlu, excimer lazer yöntemi sayesinde artık lens ve gözlük kullanmadan kesintisiz ve net görebilecek.

Göz hastalıkları tedavisiyle ilgili yıllardır il dışına giden hastalar için Ordu’da halk arasında göz çizdirme olarak da bilinen dünyadaki en yaygın yöntemlerden biri olan “Excimer Lazer” yöntemi ile hizmet vermeye başladıklarını belirten Op. Dr. Nükhet Zaim, excimer lazer yöntemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapılan işlem hakkında bilgi veren Op. Dr. Zaim, “Lazerle görme tedavisi, tamamen bilgisayar kontrollü excimer lazer cihazının kornea tabakasını yeniden şekillendirilerek doğru odaklama ve net görme sağlanabilmesi işlemidir. Excimer lazerin gözün ön bölümündeki kornea dokusuna uygulanması ile korneadaki dokuyu bir arada tutan karbon bağlarının kırılmasına neden olarak dokuyu buharlaştırma suretiyle yok eder. Excimer lazerde çok iyi ayarlanmış lazerin korneada istenilen bölgelere yollanması ile korneanın bir kısmı istenilen ölçülerde adeta traşlanır. Böylece korneanın kırıcılığı değiştirilerek, istenilen değere ulaşılmış olur” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi