Hekimler Birliği Ordu İl Temsilcisi Opr. Dr. Çağlar Yıldırım, birçok hekim ve sağlık çalışanının şiddet gördüğünü, canice ve onursuzca katledildiğini ifade ederek; “ Geçtiğimiz gün canice öldürülen güvenlik görevlisi Tuğrul Okutan’ın ölüm haberine acı bir şekilde hepimiz şahit olduk. Güvende hissetmiyoruz, her geçen gün artan şiddet karşısında kendimizi çaresiz hissediyoruz. Ağır çalışma koşulları altına eziliyoruz, 36 saat nöbet sonrası yorgun bitap düşüp trafik kazası geçirerek yaşamını yitiren doktor Rümeysa Berrin’i, işini yaparken hayatını kaybeden doktor Ekrem Karatay’ı, doktor Ersin Arslan’ı ve şiddete uğrayan birçok hekim meslektaşımızı ve sağlık çalışanlarımızı unutmadık. Bu son olsun artık yeter. Bizlerin can güvenliğini sağlayın. Canileri ve gerekli önlemleri almayanalar alkışlarımızla bir kez daha protesto ediyoruz.” Dedi.

Emeğiz sömürülmekte!

Yıldırım, şöyle devam etti: “ Ağır çalışma şartları, can güvenliğinin olmaması, 5 dakikada bir hasta bakma dayatması, 36 saat nöbetler, izinlerimizin verilmemesi, ücretsiz icap nöbetleri, adil olmayan ücret dağılımı v emekliliğe yansımayan tek kalemde maaş verilmemesi gibi birçok özlük haklarımız ısrarla görmezden gelinmekte, emeğimiz sömürülmektedir.

Birçok şehirde meslektaşlarımız branşında tek doktor olduğu halde, icap nöbeti adı altında zorunlu çalıştırılmaktadır. Bunun karışlığı da 5 günlük çeyrek mesai ücreti verilmekte, 25 gün ücretsiz çalıştırılmaktadır. 12 Ağustos’ta emeğimizin karşılığı olarak beyaz reform olarak lanse edilen yönetmelik yayınlanmış, ekonomik haklarımızda kısmen iyileştirme olmuştur fakat hekimler gelir getiren ve getirmeyen olarak sınıflandırılmış, birçok gruba bölünmüş maşalarlar tek kalemde verildiği gibi emekliliğe de yansıtılmamıştır. Taleplerimiz yerine getirilinceye kadar hekim birliği olarak takipçisi olacağız. Anayasal haklarımızı gerektiğinde kullanmada da kararlıyız.” Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi