Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ordu’ya hibe edilecek parayla yapılması planlanan meslek lisesine uzun uğraşlar sonucu Cumhuriyet Mahallesi’nde yer bulunmuştu. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2,2 milyon bedelle kamulaştırılması yapıldı. Ordu’ya yapılacak her yatırımda yer sıkıntısı çekildiğini hatırlatan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meslis Başkanı Ufuk Ünal, “İnşallah bundan sonraki süreçte yatırımcılar Ordu’ya geldiğinde böyle sıkıntılar yaşamayız” dedi.


“Yer arayışı zaman kaybettirdi”


Okulla ilgili süreci anlatan Ufuk Ünal, “Her dönem yaşadığımız yer sıkıntısını okula arsa bulurken de yaşamıştık. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsayla alakalı anlaşma sağlanamamıştı bu dönem bize zaman kaybına neden oldu. Daha sonra mevcut Endüstri Meslek Lisesi’nin arazisi gündeme geldi. Büyükşehir ve Altınordu Belediyelerimiz oranın kentsel dönüşümde değerlendirilebileceğini söyledi ondan sonra oradan da vazgeçildi. Şahsen burayı bende onaylamıyordum. Çünkü şehir içine böyle bir okulun sıkıştırılması anlamsız olurdu” diye konuştu.


“Tarih vermek yanlış olur”


Yeniden yer arayışına geçildiğini ve şuan ki yerin bulunmasında Büyükşehir Belediye Başkanı’nın büyük katkısı olduğunu bildiren OTSO Meslis Başkanı Ünal, “Cumhuriyet Mahallesi’nde 22 dönümlük bir arazi bulundu. Kamulaştırılması yaklaşık 2,2 milyon lira bedelle büyükşehir tarafından yapıldı” şeklinde konuştu. Okul için ilk kazmanın ne zaman vurulacağının tam olarak belli olmadığını belirten Ufuk Ünal, verilen tarihlerin şaşabileceğini vurguladı.


“Zamanında halledilseydi okulda şimdi öğrenci olurdu”


Bundan sonradaki sürecin hızlı bir şekilde ilerleyeceğini ifade eden Ünal, “Şuana kadar elimizi kolumuzu bağlayan konu okula yer bulmaktı. Şuan yer konusu çözüldü. Belki yer konusunu zamanında çözmüş olsaydık çocuklarımız bugün o okulda okuyor olacaktı. İnşallah bundan sonraki süreçte yatırımcılar Ordu’ya geldiğinde böyle bir sıkıntı yaşamayız” açıklamalarını yaptı.





Editör: Haber Merkezi