Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Geçtiğimiz günlerde Çin’in ünlü firmalarından biri olan Beijing Enternational Şirketi, fındık ve fındık yağı ithal etmek için Ordu’ya gelmişti. Çin heyeti, fındık yağı fabrikasında ve fındık entegre tesislerinde yaptığı incelemeler sonunda fındık ve fındık yağı ithal etmek üzere Altaş Yağ Sanayi A.Ş. ve Gürsoy A.Ş. firması ile prensip anlaşması imzalamıştı. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, fındığın ana vatanının Ordu olduğunu ihracatın önümüzdeki yıllarda daha da artacağını kaydetti.


Geç kalınmışlığa dikkat çekti



Yapılan anlaşmanın Ordu ekonomisi ve tanıtımı için iyi olduğunu fakat ortada bir geç kalınmışlık olduğuna dikkat çeken Ufuk Ünal, “Bu işleri bu zamana kadar yapmamız gerekiyordu ama ulaşımda bu konularda büyük bir etken. Havalimanı’nın da açılmasıyla birlikte bu tür yatırımlar hız kazanacak” şeklinde konuştu.


“Tanıtım ve pazarlama önemli”



Ordu’nun dünyada ana vatanı olduğunu vurgulayan Ünal, “Ordu en çok fındık üreten ve en kaliteli fındık üreten iki şehirden bir tanesi. Dünya’daki ülkeler fındığı elbette ana vatanından almak isteyecek. Bizlerin fındığı iyi bir şekilde tanıtım pazarlamamız gerekiyor. Ordu’nun bundan sonra fındıkta markalaşmayı hedef alması ve bu yönde gelişmesi lazım” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi