“İki gün önce aldığım ani bir kararla aday adaylığı için harekete geçtim. Baskın bir seçim olduğundan ortama uyarak ben de baskın bir açıklama gerçekleştiriyorum.” diyerek milletvekili aday adaylığını açıklayan Uzm. Dr. Mustafa Adıgüzel,  “Dün Başkan adayımızın açıklanması ve bugün de ittifak sözleşmemizin imzalanmasıyla beraber artık bu kervan yola çıkmıştır. Bu kervan hangi kervandır? 1919’da Samsun’a çıkıp İzmir’de zafere ulaşan bir kervandır. Biz aynı kervanla tekrar yol koyuluyoruz. Bu yüzden ben de bu kervanda olmam gerektiğini, bu yolda katkı sağlayacağımı düşündüğüm için baş koydum. Ben bir dönem milletvekili oldum ancak 3-4 ay sonra bu milletvekilliğim birileri tarafından gasp edildi ve bana hep şu söylendi: ‘Senin bir hakkın yendi.’ Rahatlıkla söyleyebilirim ki bu seçim asla benim hakkımı aradığım bir süreç değildir. Çünkü bu seçim kişilerin hak ve hukukunu tahayyül edebileceği bir seçim değildir. Öte yandan o seçimde sadece bana karşı değil bu coğrafyaya haksızlık ve hukuksuzluk yapıldı. Dolayısıyla kendime yapılan değil, bu coğrafyaya yapılan haksızlığın sandıkta hesabını sormak için buradayım.” ifadelerini kullandı.

 

“Birlikte aydınlık bir geleceğe yürüyeceğiz”


Adıgüzel, “Biz de bir ittifak yaptık, karşımızda da bir başka ittifak var. Onlarınki ‘Cumhur İttifakı’, adı üzerinde sadece bir kişinin hâkimiyeti, yönetimi ve egemenliği üzerine kurulmuş bir ittifaktır. Biz ise; kurtuluştaki, kuruluştaki felsefe gibi, milletin bekasını düşünen kişilerle beraber ittifak yapıyoruz. Bizim ittifakımızda IŞİD’liler yok, bizim ittifakımızda Oslo’da oturanlar yok, Şivan Perwer’ler yok, FETÖ’yle kol kola yürüyenler yok. Namuslu, ülkesini ve geleceğini düşünen, milletinin bekası ve çocuklarının geleceği için yola dökülmüş insanların ittifakı var. Biz demokratik bir partiyiz, elbette ki parti içinde farklılıklarımız var ancak amacımız hep bir. Bazen bir arkadaşımız karşı kaldırımdan yürür, ben başka bir kaldırımdan yürürüm ama yürüdüğümüz yol hep aynıdır. Hangi kaldırımdan yürüdüğümüze bakmadan, hep birlikte aydınlık bir geleceğe hep beraber yürüyeceğiz.” dedi.

Uzm. Dr. Mustafa Adıgüzel konuşmasında 24. Dönem CHP Ordu milletvekili ve eski Parti Meclis üyesi İdris Yıldız’a, partililere ve kendisini destekleyenlere de teşekkür etti. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi