Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, her türlü düşünce ve uygulamalar tartışılır ancak mahkeme kararları beğenilmese de uyulmak zorunda, diyerek “Ordu Çevre Derneği’nin açıklamalarından anlaşılıyor ki, Ordu Büyükşehir Belediyesi yönetimi hukuk tanımaz, yargı kararlarını önemsemez bir anlayışa sahip. Deniz dolgusu ve balıkçı barınağı hakkındaki yargı kararlarına uyulmaması kabul edilemez. Burası muz cumhuriyeti değil. Verilmiş bir karar var ve OBB, bu karara uymak zorunda.” dedi.

Bu suçtur

Poyraz açıklamasında, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve diğer yöneticiler suç işliyorlar. Hesap sorulmaz sanılmasın. Erken ya da geç hesap sorulur; yargı karşısına çıkarılırlar. Bu acele neden? Ordu’nun çocuğu olmakla övündüğünü söyleyen Hilmi Güler, Ordu’ya ihanet ediyor. Dokunulmaz sanılmasın. Bugünler de geçer. Yapılan yanlış, işlenen suç kimsenin yanında kar olarak kalmaz. Gün gelir, devran döner.” dedi.

İmar planında da aynı

Poyraz, herkesi tepki vermeye çağırarak,AKP’li Belediye Başkanı Hilmi Güler Ordu’yu sahipsiz sanmasın. Bu ne keyfilik böyle. OBB yönetiminin hukuk tanımaz tutumuna karşı herkes sesini yükseltmeli. Ordu’yu betonlaştırılmasına izin verilmemeli. İmar değişikliği konusunda da OBB yönetiminin niyeti belli oldu. Altınordu Belediyesi’nden gelen imar planındaki yapılaşma oranını artırarak kabul etmek, Ordu’yu nefes alınamaz hale getirmek ve ranta açmak demektir. Yeşil alanlar büyümesi gerekirken Ordu’nun daha fazla betonlaştırılmasının önü açıldı. Nefes alacak yer kalmadı. Buna rağmen Hilmi Güler ve ekibi, yapılaşmayı artıracak imar değişikliğine gitti. Meclis çoğunluğuna güvenerek planlama yapılamaz. Kamuoyunda tartışılmalı, partilerin, sendikaların, derneklerin, odaların, uzmanların görüşü de alınmalıydı. Altınordu Belediyesi’nin Ordu’yu betonlaştıran planının daha büyütülerek ranta dönük yaşanmaz bir şehir planlamasından geç olmadan dönülmeli.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi