OMDER tarafından yapılan açıklamada İmarsızlık sürecinin hala tam anlamı ile son bulmadığı belirtilen açıklamada “Süreç başlangıcında 5-7 ayda bitirileceği söylenilen imarsızlık sorunu maalesef hala devam etmektedir. Daha güzel bir Ordu için iyi bir imar beklentimiz, maalesef vatandaşın ve arsa sahiplerinin hakkı kaybolsun da imar açılsın durumuna gelmiştir” denildi.

OMDER olarak süreç boyunca katıldığımız her toplantıda, verilecek olan hakların Müteahhitlere değil Ordu da arsa sahibi olan vatandaşlara verildiğini dile getirilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:” İki yıllık süreç sonunda önceki hakların kaybolmaması için görüşmelere yapmaktayız. 20 yıldır şehrimizde plan notları ile verilen çoğu hakların yeni imar planı ile Ordu halkının elinden alındığını üzülerek belirtmek zorundayız.

Her yerde imar açıldı denilerek bizi hem arsa sahipleri, hem de daire sahipleri ile karşı karşıya getiren imarsızlık süreci tekrar söylüyorum devam etmektedir. Uzayan imarsızlık süreçlerinde alınamayan oturumlar, yapılamayan tadilat projeleri ve yaşanılan ekonomik durumlar telafisi zor bir sürece Ordu şehrini sokmaktadır. Büyük kalifiye işçi göçü bu şehirde yaşanmaktadır. Bizler bu memlekette yatırım yapan, işçi çalıştıran ve şehir için çivi çakan herkesin desteklenmesi tarafındayız. Ve artık bu sorunun çözülmesini talep etmekteyiz. İşsizliğin çok daha artmaması kalifiye ve nitelikli iş göçü yaşanmaması için çok hızlı bir şekilde bu süreç sonlandırılmalıdır.2 yıldır süren bu süreçten kaynaklı oluşan tadilat ruhsatı sorunları ve iskân sorunlarında da yılbaşına kadar çözüm sunulmalıdır.

Biz STK’lar olarak bu süreçte hep çözümcü ve yapıcı taraf olmak için gayret gösterdik. Ama yaşanılan süreçte vatandaş ve bizler mağdur konumuna düşürüldük. Hiç bir şekilde ilave taleplerde bulunmadık. Bizler sadece şehirde daha önceden verilen imar haklarının kaybolmaması için uğraştık. Yaşanılan imarsızlık süreci sonucunda fiyat geçişlerinden dolayı Vatandaşlar, işsizlikten dolayı Mühendis, Mimar ve Emlakçılar, devam eden işlerin bitmesinden dolayı ustalar, taşeronlar ve en önemlisi devam eden inşaatlarda iskân alamamaktan ve yeni inşaat başlayamamaktan dolayı da Müteahhitler zarar görmektedir.  Ve artık zararın boyutu tahammülleri zorlamaktadır.

Yaşatılan bu mağduriyetler de göz önünde bulundurularak otopark harçları ve ruhsat harçlarına da zam yapılmamalı ve ilk plan iptali döneminde uygulanan harç bedelleri ile devam edilmelidir. Yeni mağduriyetler vatandaş ve müteahhitlere yaşatılmamalıdır. Birlikte ve daha güçlü bir Ordu için süreçlerin sonlanması gerekmektedir.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi