Yazar Ahmet Aydın, ‘Biz Kimiz?’ isimli kitabını hem imzalayacak hem de kitapsever ile bir söyleşi yapacak. İmza ve Söyleşi  19 Temmuz 2022 Salı (yarın)  günü Saat: 18.0’de Doğa kültür Sanat Kafe’de gerçekleşecek.

Yazar Aydın, Biz Kimiz? Çepniler Alevilik ve Karadeniz adlı bir tarihi araştırma kitabı için şunları söylüyor;

“Karadeniz bölgesinin ortak tarihi; Çepnilik, Alevilik, Güvenç Abdal, Sarı Saltuk, Büyük Kaçgun ve Babai İsyanları’nın getirdiği sonuçların paylaşıldığı ortak kaderdir.

Karadeniz Bölgesinde yapısal ve kültürel özelliklerin ortaklı-ğı, yaşanan olayların ve tarihsel süreçlerin sonuçlarının benzeş olması, neden - sonuç ilişkisinin, kendi ilçem olan Piraziz / Abdal’dan yola çıkarak derleyip ortaya koyulmasının yeterli olacağını düşünmekteyim. 

Kitaba almadığım ve alamadığım birçok detay var. Özellikle Karadeniz’de Alevilik üzerine örtülen örtüyü aralamak açısından, Alevilik ve Bektaşilik üzerine seçici davrandım. Bugün Karadeniz içinde büyük bir yanılsama içine sürüklenen; Çepnilik, Sarı Saltuk ve Alevilik üzerine bu kitabı hazırladım. Bu kitabın, bütünü anlatmaktan öte, önemli bir başlangıç çalışması olduğunu düşünüyorum.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi