İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından Altınordu Saraycık Mahallesi Mevsimlik Tarım İşçileri kamp alanı ziyaret edildi.

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının iyileştirilmesi projesi (METİP) kapsamında, Saraycık Mahallesindeki kamp alanında bulunan mevsimlik tarım işçilerine Müdürlüğe bağlı Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yerinde sağlık hizmetleri sunuluyor.  Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Fatih Aydın’la birlikte Saraycık kamp alanını ziyaret ederek, Altınordu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sedanur Yıldız’dan verilen sağlık hizmetlerine ilişkin bilgi aldı. Yürütülen çalışmaları ve alınan sağlık önlemlerini yerinde değerlendirdi.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Tüzün, Fındık sezonunun başlamasıyla mevsimlik tarım işçilerinin ilimize geldiğini ve Valiliğimiz tarafından belirlenen kamp alanlarına yerleştiğini söyleyerek, “Bugün Altınordu ilçemizde konuşlu kamp alanını ziyaret ettik. Öncelikle burada titiz ve özverili bir şekilde görev yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Mevsimlik tarım işçilerimize de hoş geldiniz demek istiyorum. Fındık sezonu boyunca işçilerimizi ve ailelerini inşallah burada misafir edeceğiz ve kendilerine yerinde sağlık hizmetlerini sunacağız” dedi.

Sağlık alanında yürütülen çalışmalara ilişkin bazı bilgiler paylaşan Tüzün, “Biz Sağlık Müdürlüğü olarak yaşam alanlarının sıhhi şartlara uygunluğu, temiz içme suyuna erişim, yaşam koşullarında hijyenik şartların sağlaması gibi konularda gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Aynı zamanda kamp alanında bulunan gebe, çocuk ve bebeklerin rutin kontrollerini yaparak eksik aşılarını tamamlıyor ve koruyucu-önleyici sağlık hizmetleri alanında gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz.” dedi.

Kamp alanında poliklinik hizmeti verildiğini belirten Tüzün, bunun haricinde alanda oluşabilecek acil durumlara müdahale edildiğini, ayrıca ağız diş sağlığı konusunda da tüm misafirlere bilgi verildiğini ekleyerek sözlerine son verdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi