Adıgüzel, Ulubey ilçesi Güvenyurt Mahallesi'nde ruhsatsız bir taş ocağı ve konkasör ihbarı üzerine, burayı soru önergesiyle sorduğunu belirterek, “Yirmi gün önce gelen cevapta, burada konkasör parçaları olduğu, kurulu olmadığı ve elektrik bağlantısı olmadığı söylendi. Hâlbuki gidip baktığımızda burada şakır şakır çalışan kamyonlar, elektriği bağlanmış bir konkasör ve işletme gördük. Yani burada sadece kaçak bir işletme yok, aynı zamanda bir de kaçak elektrik kullanımı var. Peki, kimdir bu işi yapan diye baktığımızda gözlerimize inanamadık. Bu işi AKP'li Ulubey Belediyesi yapıyor. Ulubey Belediyesinin kamyonları ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin kamyonları buradan taş taşıyor ve uyardığımız hâlde Valiliğin uyarısına rağmen Çevre, Şehircilik İl Müdürünün uyarısına rağmen pişkinlikle bu işe devam ediliyor. Burası kabile devleti değil. Kaçak işletme, bir de üstüne kaçak elektrik kullanıyor, ne vali tanıyor ne müdür tanıyor ne bakan tanıyor.”

Adıgüzel açıklamasına şunları ekledi: “Kaçak işletmeyi ve kaçak elektrik kullanmayı ortaya koymamıza rağmen çalışmaya devam ediyor. Çevre Şehircilik gidip ceza kesip geri dönüyor. Kaldırın bu konkasorü bu yolun altını da bu dereyi de rahat bırakın deyip kolluk güçlerini devreye sokmuyorlar. Türkiye kabile devleti mi hukuk devleti mi. Valiye bakanlığa meydan okuyor çünkü arkasında Numan Kurtulmuş var. Ordudaki bütün yanlış islerin arkasında Numan Kurtulmuş var.

Vatandaş fazladan ödediği elektrik faturalarının kayıp-kaçak bedellerini sorarken Elektrik Dağıtım şirketinin kapısına gitsin bu kaçak işletmeye trafoyu neden çektin diye de sorsun ve Ulubey Belediyesi kapısına gidip bu kayıp-kaçak bedellerini geri istesin. Şu anda hala oradan taş almaya devam ediliyor ve kamyonlar çalışıyor. Halen de Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ulubey Belediyesi işbirliği ile 2 belediye hırsızlık ve yolsuzlukta ortak iş tutuyor.

Güya yol yapımından artık taşları alıyormuş. Kardeşim ne bitmez artık taş imiş bu. Tüm Mesudiye yolunun taşını alıyor sanki adam. Bu taş alma işi o yolun altını da oyuyor. Bugün buna göz yumanlara o yolda bir çatlak göçük olduğunda da hesabını soracağız.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi