Üç dönem halinde düzenlenen “Dokuma Konfeksiyon Makineciliği” kurslarında iki dönemi başarıyla tamamlayan Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi üçüncü dönem kursiyerlerini ağırlıyor.

Son dönemde artan tekstil kümelenmeleriyle adeta bir tekstil üssüne dönüşen şehirde sektör için bir okul işlevi gören proje özellikle kadınlardan yoğun ilgi görüyor. İki dönem kursu başarıyla tamamlayarak geride bırakan merkezde üçüncü dönem kursu ile 40 kadın kursiyer yeni fırsat kapılarını aralıyor. Kurslar boyunca düz dikiş, overlok, reçme, ilik-düğme, ponteriz, zigzag, ütüleme, kesim, tekstil yüzeyleri, kalıplar, malzeme kontrolü ve çeşitli dikim yöntemleri alanlarında aldıkları eğitimler ile tekstil sektörünün tüm inceliklerini öğrenen kursiyerler iş hayatına atılmada önemli bir avantaj ve üstünlük elde ediyorlar.

Piyasada en çok aranan ve temininde güçlük çekilen meslek grubunun başında gelen nitelikli tekstil işçisi kategorisinde birinci sırada yer alan “Dikiş Makinesi Operatörü” olarak mezun olan kursiyerler tekstil sektöründe istihdam ediliyor.

 “İnsanımızın refahı için çalışmaya devam ediyoruz”

En büyük sosyal yönlü sorunlardan biri olan işsizliğe çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Aşkın Tören, “en önemli sosyal sorunlardan biri olan işsizliğe alternatif çözümler üretmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Ordu işgücü piyasasının talep, beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve işsizliğe alternatif çözümler üretebilmek adına stratejiler geliştirmeye ve bu alanda projelerimizi bir bir şehrimize kazandırmaya devam ediyoruz.

Bu şehirde gençlerimizin işsizlik sorununa işgücü piyasasında karşılığı olan meslekleri öğreterek çözüm bulmak gayesindeyiz. Projemiz ile gençlerimizin ve kadınlarımızın bugün için işgücüne katılımlarını, işe ve işyerine uyumlarını sağlarken aynı zamanda geleceğe de hazırlamak ve neticede mesleksiz tek bir genç dahi bırakmamak üzerine bir strateji ile hareket ediyoruz. Yatırımlarımızla şehrimizi tarımda ticarette turizmde teknolojide ve diğer alanlarda olduğu gibi tekstil sektöründe de bir çekim merkezi yatırımcıların bir tercih noktası haline getirmek için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi