Yapılan İmar revizyon çalışmaları nedeniyle kamu yararının hiçbir şekilde gözetilmediği ve çok önemli noktalarda, çok büyük miktarlı haksız kazanca neden olabilecek rant uygulamalarının sessiz sedasız işleme sokulduğu tespit edilmiştir diyen CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak şöyle devam etti; “2019 yılının Ekim ayı meclis toplantısında Altınordu Belediyesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapma yetkisini Ordu Büyükşehir Belediyesine devretmiş ve OBB bu tarihten beri “Altınordu İmar planı revizyonu” çalışmasını sürdürmektedir.

“07.10.2021 askıdan inerek kesinleşti”

Tam 2 yıl oldu. Bu geçen sürede yaşananlar üzerinde artık konuşmaya gerek yok. Herkes her şeyi biliyor. Ben bugün gelinen nokta üzerine birkaç bilgilendirme yapacağım. Altınordu 1/5000 Nazım İmar planı OBB tarafından askıya çıkarılmıştır. 07.10.2021 Perşembe günü yani bugün en nihayet askıdan inerek kesinleşecektir.  Yani bugün itibariyle Nazım plan kesinleşecek ve Uygulama imar planı çalışmalarına başlanacak. Bu 2 yılı aşkın süre içerisinde yapılmakta olan çalışmalar hakkında gerek kamuoyu genelinde, gerekse konunun uzmanları ve STK’larda çok sayıda soru işareti oluşmuş, sonuç olarak kentin neredeyse tamamının zihninde çok büyük miktarda şaibe şüphesi oluşmuş, hiçbir şekilde “kamu yararı” dikkate alınmayan bir plan ortaya çıktığı inancı geniş kitlelerce dillendirilmeye başlanmıştır.

“Haksız kazanca neden olabilecek rant uygulamaları”

OBB tarafınca yürütülen 1/5000 ölçekli Nazım İmar planı çalışmalarının askıya çıkarılmasıyla, konunun uzmanlarınca yapılan çok ciddi ve hassas incelemeler neticesinde görüldü ki; Yeşil alanlar imara açılmış, düşük yoğunluklu alanlar, yüksek yoğunluklu alanlara çevrilmiş, 2 katlı konut alanları turizm alanı yapılmış, bazı turizm alanlarının yapılaşma haklarını artırılmış, uzun yıllardır konut alanı olarak kullanılan yerleri ticaret alanına çevrilmiş, ticaret yapılaşma haklarını artırılmış ve özellikle kamuoyunun vicdanını derin bir şekilde yaralayan, 110 bin imza toplanarak halkın isyan ettiği durugöl arazisi, öncekinden beter hale getirildiği görülmüştür. Kısacası yapılan İmar revizyon çalışmaları nedeniyle kamu yararının hiçbir şekilde gözetilmediği ve çok önemli noktalarda, çok büyük miktarlı haksız kazanca neden olabilecek rant uygulamalarının sessiz sedasız işleme sokulduğu tespit edilmiştir.

Anlaşılacağı üzere toplumda;  yürütülmekte olan imar planı revizyonu nedeniyle OBB İmar dairesi ve Ordumuzda açtığı ofiste talep sahipleriyle özel görüşmeler yapmaya kadar fütursuzca işi götüren imar planını ihalesini alan şehir plancısına güven duygusu yitirilmiştir.

“Yaşananlar tarihe bir not olarak düşülecektir”

İşte bu nedenle 6.10.2021 günü yapılan Altınordu Belediye meclisi olağan toplantısında, meclis oturumunda hazır bulunan CHP, İYİ PARTİ ve MHP’li üyelerin tamamının imzasıyla EKİM 2019’da OBB’ye devredilen plan yapma ve yaptırma yetkisinin iptal edilerek, bu çalışmaların bizzat Altınordu Belediyesince yönetilmesi amacıyla bir önerge sunmuşlardır. Ancak AKP gurubunun oylarıyla önergenin meclis gündemine dahi alınması reddedilmiştir. Gerçeklerin halkın temsilcilerince, halkın huzurunda konuşulmasından mı korkulmuştur?

Yürütülen bu haksız ve hukuksuz revizyon sürecinden kendilerini bugüne kadar uzakta tutmaya çalışan Altınordu belediyesi yönetimi ve gurubu, artık bu durumun bizzat ortağı haline gelmiştir. Yaşanan bu süreçte AKP meclis gurubunun da sorumluluğu paylaşma iradesi şaşkınlıkla izlenmiştir. Bu yaşananlar tarihe bir not olarak düşülecektir. Bu önergeye ret oyu verenler öncelikle kendi vicdanlarındaki adalet terazilerini kırmakla kalmamış, büyük bir haksızlığın da koruyucusu olmuşlardır…” dedi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi