Ordu Yorum/Celal Yıldız



AK Parti İl Başkanlığı adaylığı ile ilgili kişisel bir kararının olmadığını belirten AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, “Biz bütün konuları genel merkezde konuşuyoruz ona göre aday olup olmayacağım belli olur” dedi.

AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol ile AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Uğur Çelenk parti binasında ortak basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz gün Bingöl’de şehit olan Hüseyin Hatioğlu’na rahmet dileyerek basın toplantısına başlayan Akyol, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ifade etti. Hüseyin Akyol’a il başkanlığına tekrar aday olup olmayacağının sorulması üzerine Akyol, net cevap vermekten çekindi. AK Parti İl Başkanı, “Adaylıkla ilgili kişisel kararım yok. Biz bütün konuları genel merkezde konuşuyoruz ona göre aday olup olmayacağım belli olur” diye konuştu.

“Milli iradeyi hâkim kılmaya devam edeceğiz”

Yaklaşan il ve ilçe başkanlık seçimini değerlendiren Hüseyin Akyol, “AK Parti’nin önümüzdeki hedefi başlayan 5. Olağan Kongre Sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmak. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz Beşinci Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hâkim kılmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Kongre süreci 22 Şubat’ta bitiyor

Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongrenin 15 Eylül 2014 tarihinde başladığını hatırlatan Akyol, “22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki süreç tamamlanmış olacak. Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım- 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014- 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleştirilecek. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacak” açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi