Vatandaşlarla ve partililerle bir araya gelen Şener, Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşanan olaylar nedeniyle üzgün olduğunu söyleyerek, "Buruk bir bayram yaşıyoruz. 1,5 Milyon insan Türkiye'ye sığınmış halde. Türkiye sığınmak isteyen hiç kimseyi geri çevirmedi, kucak açtı. Mazlumların, mağdurların yanında olmayı da sürdürecektir." dedi. 

Şener, AK Parti ilçe ve il kongreleri hakkında açıklamalarda bulundu. 
Türkiye'nin her yerinde Genel Merkezin belirleyeceği aday ile tek listeli seçime gidileceğini söyleyen Şener, "İlçe ve il kongrelerimiz başlıyor. AK Parti ideoloji değil hizmet partisidir. Milletimize hizmet etmek isteyen adaylarımızı belirleyeceğimiz takvim başladı. Koordinatör milletvekillerimiz Kongre öncesi aday adayı olmak isteyenlerle görüşmeler yapacak. Adaylar ile ilgili Partililerimizle, Belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle istişare edecek. Genel Merkezin kararı doğrultusunda ise tek liste hazırlanarak seçimlere gidilecek."dedi. 
Şener, İstişare sonucunu kabullenmeyip yinede 'Ben adayım' diyerek birisi çıkarsa buna karşı ise yöntemin şu olacağını söyledi: "Kongre yine yapılacak. Kongrede Genel Merkez'in belirlemediği aday kazansa dahi, kongre sonunda listesi fesih edilecektir. Genel Merkez'in adayı atama ile yoluna devam edecektir. Çünkü biz kavga istemiyoruz. Kongre'den önce bütün aday olmak isteyen arkadaşlar yarışabilir. Yönetme biçimini, Marifetini, yeteceğini aday olmak isteyen arkadaşlar ortaya koyarsa Genel Merkezimiz bunu değerlendirerek doğru bir karar verecektir. Şölen, düğün havası içerisinde kongrelerimizi yapmak istiyoruz." 
Hizmet yarışında kavga olmaz diyen Şener, "Menfaat yarışında kavga olabilir ama hizmet yarışında kavga olmaz. Biz menfaat yarışçıları değiliz."Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi