Dolunay mahallesinde bulunan Çerkezler Tepesinin tahsisini Orman Genel Müdürlüğü’nden aldıklarını belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Bu hep konuşuyorduk şimdi artık hayata geçiyor. 4 yıldır bu projeyi konuşuyoruz ama tahsis bu sene gerçekleşti. Bir de burada yine Ormana ait olup da daha önceden turizm alanı var. Yatırımcı otel yapmaktan vazgeçti şimdi orayı da turizmden çıkartarak tekrar bize tahsis etmesini talep ediyoruz onunla beraber 25 dönümlük alan 36 dönüme çıkacak inşallah ama biz şu anda A Tipi Mesire alanı olarak 25 dönümün tahsisini aldık.” dedi. 

“Kararsızlıktan dolayı uzadı”

  Çerkezler Tepesi Projesinin A tipi mi olsun, B tipi mi olsun kararsızlığı yüzünden uzadığını ifade eden Başkan Anlayan, “Şu anda imzayı attık. Şu anda B Tipi Mesire Alanı olacak şekilde içerisinde piknik alanları ve mekanları olacak şekilde projelendirilme çalışması başladı orada güzel bir piknik alanı çalışması başlayacak yaz bitmeden de bitirmeyi hedefliyoruz ki yaz bitmeden insanlar buradan istifade edebilsin. Milletvekillerimiz buranın A Tipi olmasını istediler, Büyükşehir Belediye Başkanımız A tipi olmasını istedi. Orman ve Su İşleri Bakanımız da herkesin istediği olsun deyince A Tipi olsun dedi o yüzden istişareler uzun sürdü.” dedi. 

“Vatandaş günü birlik piknik yapsın istedik”

A Tipi mesire alanı ile B Tipi Mesire Alanı arasındaki farktan da söz eden Başkan Anlayan, “ A Tipinde bir konaklama var, iki kafeterya restaurantlar  var, piknik alanı spor alanları hepsi var. B Tipinde ise konaklama hariç hepsi var. Bende dedim ki burayı biz alıp belediye olarak biz işleteceğiz. Konaklama işletmeciliği yapmak bizim işimiz değil. Kaldı ki burası 25 dönüm gözüküyor ama etrafta yine başka oteller var başka otel projeleri var. Biz burada günübirlik kafeteryası olan Kır Kahvesi içilebilecek yer yapmayı düşünüyoruz. Vatanda kır kahvesinde yesin içsin yanında pikniği yapsın çocukları oyun alanında oynasın. Burada gezi parkurları olacak orada dolaşsın ama konaklama olmasın o yüzden B istedik Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz A tipi olsun deyince o zaman Bakanlık A Tipi olsun deyince biz de hayır demedik A tipi tescillendi. Ama biz şimdi projemizi konaklama hariç geri kalanını planlıyoruz yani biz belediye olarak otel işletmeciliğine girmek istemiyoruz. Yani burada tam zirvede kafe restaurant şeklinde kır kahvesi oyun alanları piknik alanları spor alanları ve gezi parkurları olacak inşallah güzel bir mesire alanı hayata geçecek.” diye konuştu. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi